Col·locació ceràmica: Juntes

La norma UNE 138002: 2023 en la col·locació de rajoles de gran format

La norma UNE 138002 en la col·locació de rajoles.

La indústria ceràmica ha experimentat grans avenços tecnològics en les últimes dècades, amb el desenvolupament de ceràmiques de gran format sent un dels més destacats. Aquestes rajoles, caracteritzades per la seva mida, ofereixen una estètica impecable i la capacitat de reduir juntes visibles, oferint un disseny uniforme i contemporani.

No obstant això, la seva mida i pes presenten desafiaments particulars en la seva col·locació. La correcta instal·lació i finalització d’aquests productes és essencial per assegurar-ne la durabilitat i estètica, i aquí és on la norma UNE 138002:2023 adquireix rellevància.

1. Norma 138002:2023: Garantia de Qualitat

La norma 138002 :2023 s’ha establert per proporcionar directrius específiques sobre la col·locació de ceràmiques. Aquest document tècnic és una resposta a la necessitat del sector destablir criteris de qualitat i bones pràctiques en la col·locació de rajoles. Els estàndards establerts en aquesta norma garanteixen una correcta adhesió, anivellació i alineació de les peces, cosa que es tradueix en instal·lacions duradores.

Descobreix la Nova fórmula BORADA® CHROMA: més de 30 colors

2 . Ceràmica de Gran Format: Un Desafiament Tècnic

La ceràmica de gran format requereix una atenció especial per les seves característiques. És fonamental que els suports estiguin perfectament anivellats i nets abans de la col·locació, i és crucial utilitzar adhesius d’elevades prestacions per assegurar-ne l’adherència correcta.

La tècnica de doble encolat, en què l’adhesiu s’aplica tant al suport com a la rajola és imprescindible i de compliment obligat per garantir una correcta col·locació i uns resultats òptims. A més, calen eines i equips específics per a una correcta manipulació i col·locació d’aquestes rajoles.

n

3. El Rejuntat: Element fonamental per a la Durabilitat

El procés de rejuntat no és simplement un pas final estètic, sinó que té una gran importància en la durabilitat del sistema ceràmic. Un rejuntat correcte protegeix les vores de les ceràmiques, evita la infiltració d’aigua i altres líquids. A més, la seva funció tècnica és actuar com un element que absorbeix les tensions entre peces, reduint així el risc de trencaments o despreniments.

< !-- wp:paragraph -->

La norma UNE 138002:2023 estableix criteris específics sobre el tipus de material de rejuntat a utilitzar, el temps d’espera abans d’iniciar el procés i la tècnica daplicació. Tot això amb l’objectiu d’aconseguir un sistema de col·locació ceràmica durador i resistent.

< h2 class="wp-block-heading">4. Durabilitat del Sistema de Col·locació

Una correcta instal·lació i finalització no només garanteix una estètica impecable, sinó que també assegura més durabilitat del sistema. Una ceràmica mal col·locada o un rejuntat deficient poden portar a problemes com despreniments, filtracions o l’aparició de patologies a la superfície ceràmica. En seguir la norma 138002:2023, es redueix dràsticament el risc d’aquests problemes, estenent la vida útil de la ceràmica i minimitzant la necessitat de manteniments correctius.

n

Conclusió

n

Lanorma UNE 138002:2023 representa un marc de referència essencial per a tots els professionals del sector ceràmic. El seu rigorós seguiment garanteix sistemes de col·locació de ceràmica de gran format que no només són estèticament agradables, sinó també duradors i resistents. En un mercat cada cop més exigent quant a qualitat i durabilitat, és indispensable adherir-se a les millors pràctiques i estàndards tècnics.

Vols rebre més informació ?

n

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible🙂< /strong>