Paviments

Reparació de sots en paviments amb Productes Molins

El deteriorament del paviment pot ser un problema perillós si no s’atén adequadament, ja que pot provocar bats, esquerdes i forats< /strong>. Per tant, el seu manteniment preventiu i les tasques de reparació són essencials per mantenir-lo en bon estat i garantir la seguretat dels usuaris. 

< !-- wp:paragraph -->

En aquest article, explorem els elements que influeixen en el seu deteriorament i analitzem com reparar sots al paviment.

Factors de deteriorament al paviment

Hi ha diversos factors que poden contribuir al deteriorament. Un dels principals factors és el clima. Les altes temperatures poden causar que el paviment perdi resistències i es deteriori, mentre que les baixes temperatures poden causar que s’esquerdi i es faci fallida. Les condicions meteorològiques extremes, com les gelades i les fortes pluges, també poden desgastar-ho amb el temps.

El manteniment inadequat també pot contribuir al deteriorament. Si no s’omplen les esquerdes i sots a temps, poden empitjorar i causar danys majors al paviment. La manca de segellat també pot permetre que l’aigua es filtri a sota, que es deteriori superficialment, i amb això debilitar el terra i causar que el paviment s’enfonsi o s’esquerdi.

Com reparar un sot al paviment?< /h2>

Un dels primers passos en el procés de reparació d’un paviment és < strong>netejar la superfície del forat. Això es fa per eliminar qualsevol enderroc, brutícia i aigua que pugui impedir que el nou morter s’adhereixi correctament. Un cop preparat el suport es fa la mescla i s’aplica sobre la superfície afectada. Un cop realitzat l’abocament del material, es procedeix a compactar i anivellar el producte.

La compactació és vital per garantir que la superfície del paviment estigui uniforme i que la reparació sigui duradora. A continuació, es detallen els materials necessaris i els passos que cal seguir per reparar el paviment.

Et pot interessar: Usos del paviment continu en base ciment per a interiors< /h3>

Materials que necessites en la reparació de paviments:

  • Morters de reparació, recrés i fins i tot morters autoanivellants. En funció de l’ús, l’espessor i les característiques del paviment a reparar, emprarem un o més morters recomanats. De vegades és necessària l’aplicació de ponts d’unió per millorar l’adherència del material al suport. 
  • Segellador de paviment: El segellador de paviment s’utilitza per protegir la superfície del paviment de la humitat, la llum solar i altres elements que puguin fer malbé el paviment. En funció del seu ús i situació (interior o exterior) emprarem productes en base acrílica, epoxy i/o poliuretà.
  • Adhesius per a paviments: En cas de donar un acabat ceràmic al paviment un cop reparat, emprarem adhesius compatibles amb la peça ceràmica escollida. Adhesius flexibles són els més utilitzats.
  • Morter epòxic: En algunes ocasions, quan necessitem elevades resistències mecàniques i químiques, es poden emprar morters epoxy, barreja d’àrid i resines epoxy que confereixen al paviment aquestes característiques.  Aquests morters també s’utilitzen per reparar fissures i esquerdes al paviment i fins i tot per unir els materials existents.
  • Eines: Les eines necessàries per a la reparació de paviment industrial poden incloure una serra de tall, un martell pneumàtic, una polidora de disc, una pala, un rasclet i un corró de mà per compactar el material de rebliment.

És important seleccionar els materials per garantir una reparació duradora i segura.

n

Informa’t amb Molins: Pas a pas per la realització d’un paviment

Pas a Pas: Com reparar un paviment

A continuació, es presenten alguns passos generals que es poden seguir per reparar un sot en paviment:

  1. Inspeccionar la superfície afectada:< /strong> és important inspeccionar el paviment per determinar-ne la mida, profunditat i extensió. També cal cercar signes de dany al paviment.
  2. Preparar l’àrea: retirar qualsevol runa o brutícia del paviment i netejar bé la superfície del mateix.
  3. Preparar la barreja del material prescrit, sempre seguint les especificacions del fabricant indicades a la fitxa tècnica del producte. 
  4. Afegeix la barreja, compactar-la i anivellar el paviment reparat . Cal assegurar-se que la barreja estigui ben compactada i anivellada amb el paviment existent.
  5. En funció del material aplicat, esperar el temps necessari per poder posar en funcionament el paviment. Això pot portar diverses hores o fins i tot dies, depenent del clima i les condicions ambientals, així com del producte emprat.

Productes Molins per reparar paviments 

Molins compta amb una àmplia selecció de solucions duradores i morters de reparació que van des de morters de reparació, recrescuts a morters autoanivellants, i així aconseguir terres regulars i plans, fins als acabats de diferents materials i les imprimacions. Una gran varietat de morters tècnics que s’ajusten a tota mena de necessitats.

Vols rebre més informació?

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible 🙂

n