Sistemes d'impermeabilització

Fuites d’aigua a piscines de formigó: Repara-les amb Molins

La temporada de piscines ja està en marxa i és ara quan comencen a detectar-se els possibles desperfectes patits durant l’hivern, com les petites fissures, filtracions i fuites< /strong>. En aquest darrer cas, hi ha diferents factors que poden generar aquest problema a les piscines de formigó. T’expliquem com detectar-les i reparar-les correctament amb productes Molins.

Les fugides d’aigua a les piscines es poden convertir en un veritable mal de cap per als propietaris. En el context actual de pujada dels preus energètics i de sequera, a més de ser un problema, també poden ocasionar importants pèrdues d’aigua i augmentar significativament els costos de manteniment. 

No obstant, hi ha solucions efectives per reparar aquestes fuites i preservar la funcionalitat de les nostres piscines. En aquesta nova entrada del bloc de Molins, analitzem diferents mètodes per detectar-les i els millors productes per a la reparació.

Fuites a la piscina de formigó: Són freqüents?

Les fuites en piscines de formigó no són les més habituals, encara que poden succeir a causa de defectes estructurals en la seva construcció i també per un altre tipus de factors agreujats per les condicions climàtiques extremes, moviments del terreny , etc. 

Precisament una de les més grans avantatges de les piscines de formigó és la seva durabilitat i resistència. Quan es construeixen correctament poden ser molt sòlides i durar molts anys. Tot i això, cal recordar que el formigó és un material porós i que, amb el pas del temps, també pot desenvolupar esquerdes.

Entre les principals causes de les fuites que es detecten a les piscines de formigó podem trobar:

Grietes al revestiment de formigó: 

Es poden produir a causa de moviments del terreny, assentaments, canvis de temperatura o problemes a la construcció. 

Problemes a les juntes: 

Les juntes de dilatació i les juntes de construcció són àrees propenses a desenvolupar fuites si no s’instal·len correctament o si pateixen danys. p>

Problemes als accessoris: 

n

Les connexions de la bomba de filtració, de canonades, els desguassos i els skimmers poden presentar fugues si els segells o les connexions no estan ben ajustats o si pateixen danys.

n

Per tot això, és important realitzar un manteniment adequat de la piscina, així com inspeccions periòdiques per a confirmar possibles fuites daigua. Així, si se sospita d’una fuita, cal que un professional especialitzat en reparació de piscines avaluï el problema i aconselli les reparacions necessàries.

< !-- wp:paragraph -->

Et pot interessar: Impermeabilitzar piscina d’obra: 5 consells bàsics

Com detectar fugues a piscines de formigó? T’expliquem els passos per a una reparació correcta.

T'expliquem tot sobre les Fuites d'aigua en piscines de formigó.

Detectar fugues a piscines de formigó pot requerir un procés de recerca i seguiment exhaustiu. I repassem algunes de les tècniques més utilitzades: 

Encara que sembli obvi, és fonamental una inspecció detallada de la piscina a la recerca de signes visibles de fuites. El primer és buscar possibles àrees d’humitat, esquerdes al revestiment de formigó, enfonsaments o canvis al nivell de l’aigua, etc.

Prova del cub: 

Col·loca una galleda plena d’aigua als esglaons de la piscina o en una plataforma submergida i marca el nivell de laigua a linterior del cub. Després, espera de 24 a 48 hores i verifica si hi ha una diferència significativa en els nivells d’aigua dins i fora de la galleda.

Prova del tint: 

n

Apaga els sistemes de filtració i deixa que l’aigua de la piscina s’assenti. Després, afegeix un tint d’aliments o tinta específica per a proves de fuites a l’aigua a prop d’àrees sospitoses, com ara esquerdes o accessoris. Observa si el tint es dispersa o s’esvaeix cap a certes àrees, cosa que podria indicar la presència d’una fuita.

Prova de pressió: 

Tanca tots els accessoris de la piscina i assegura’t que el nivell de l’aigua estigui al punt normal. Després, desconnecta el sistema de filtració i tanca les vàlvules. Utilitza un manòmetre per mesurar la pressió al sistema i observa si hi ha una disminució gradual en la pressió durant un període de temps prolongat. Això podria ser un indici d’una fuita al sistema.

n

En alguns casos, pot ser necessari comptar amb equips especialitzats, com càmeres d’infrarojos o equips de detecció acústica, que poden ajudar a localitzar fuites ocultes al revestiment de formigó.

Sens dubte, és fonamental contactar amb professionals tècnics especialitzats perquè compten amb l’experiència i els equips per detectar i reparar les fuites d’una manera precisa i d’acord amb cada instal·lació. 

n

Aprèn més amb Molins: Com impermeabilitzar una piscina ja construïda?< /p>

La reparació de fuites d’aigua a piscines de formigó

La reparació de fuites daigua en piscines de formigó és fonamental per mantenir la integritat i funcionalitat de la piscina en perfectes condicions. Les fugides poden causar danys estructurals, un malbaratament d’aigua i energia i un augment de les despeses de manteniment. Afortunadament, hi ha mètodes efectius per abordar aquest problema i garantir així un estat òptim.

< p>Com ja hem esmentat, el primer pas en la reparació de fuites és identificar-ne la ubicació exacta. Es poden utilitzar diferents mètodes de detecció, com ara la inspecció visual, la prova del cub, el tint i la prova de pressió. I un cop s’ha localitzat la fugida, s’analitzen les millors mesures per a una reparació correcta, depenent del tipus de fugida.

En el cas de esquerdes al revestiment de formigó, es pot utilitzar un segellador de piscines específic per omplir i segellar les esquerdes. Aquest segellador està dissenyat per ser resistent a l’aigua i als productes químics utilitzats a les piscines.  >

S’aplica directament sobre l’esquerda i s’allisa per assegurar una superfície uniforme. Molins compta amb una massilla de polímers modificat amb siloxans ideal per a segellat en immersió d’aigua: /betoflex-ms45/” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>BETOFLEX MS45.

Si la fugida es troba en una junta de dilatació o una junta de construcció, és possible que calgui reemplaçar o reparar la junta afectada. Això pot implicar retirar la junta danyada i reemplaçar-la per una de nova, o reparar-la mitjançant l’aplicació de segelladors especials. La massilla BETOFLEX MS45 també serveix per a aquests casos utilitzant en cas necessari un fons de junta segons recomana la fitxa tècnica perquè la profunditat sigui proporcional a l’amplada de la junta, aquest producte auxiliar del sistema és ROUNDEX subministrat per Molins

< p>En alguns casos, quan la fuga és més complexa o està relacionada amb problemes als accessoris de la piscina, pot ser necessari desmuntar-los i fer reparacions més detallades. Això pot involucrar reemplaçar juntes d’estanquitat, ajustar connexions o reemplaçar accessoris defectuosos.

En definitiva, la reparació de fuites d’aigua a piscines de formigó és un procés crucial per mantenir la integritat de les instal·lacions. Identificar la ubicació exacta on la piscina perd aigua i utilitzar els mètodes de reparació adequats, com ara segelladors o reemplaçament de juntes, són passos essencials per solucionar el problema.

n

I, en qualsevol cas, et recomanem que -encara que normalment les esquerdes es detecten a l’estiu quan utilitzem la piscina- és molt millor fer aquest tipus de reparacions a hivern, amb el got de la piscina completament buit. Les altes temperatures, a més, poden afectar alguns dels materials emprats en el segellat d’esquerdes. 

Potser t’interessi: El millor impermeabilitzant per a piscines: les nostres recomanacions

n

Productes Molins per reparar fuites d’aigua a piscines de formigó: 

Comptem amb els millors productes impermeabilitzants de Molins: des de segellats ràpids per sortir del pas d’esquerdes, trobades formigó amb canonades, skimmers, juntes de dilatació, podrem anar amb BETOFLEX MS45, endureix i s’adhereix fins i tot en presència d’humitat i sota l’aigua, apte per a immersió permanent, sense contaminants, lliure d’isocianato. 

Per reparacions més profundes, on necessitem buidar el morter flexible hidràulic PROPAM® IMPE FLEX, és el més adequat, col·locant-lo a l’esquerda i embeguda-hi la banda elàstica BETOTAPE SEAL , conformant un sistema eficaç a les esquerdes -tinguin aquest moviment o no-. I si el moviment és greu, ja haurà de portar un grapat i emplenat previ, amb un morter de reparació estructural, com és el cas de PROPAM REPAR TECHNO

El gresite arrencat per col·locar PROPAM IMPE FLEX més la banda elàstica es pot tornar a adherir amb el nostre adhesiu PAM® ECOGEL FLEX, i finalitzar el rejuntat amb la nostra mítica < strong>BORADA® EPOLUXE, bicomponent compost a partir de sorres silícias. 

PROPAM IMPE FLEX també és adequat per a la renovació completa del got de la piscina sense necessitat d’eliminar l’antic gresite , si aquest estigués ben adherit, actuant doblement com a impermeabilitzant i pont d’unió a la col·locació del nou revestiment. 

Amb ells, estalviaràs aigua i diners, evitant esquerdes i filtracions a la teva piscina. Veniu a consultar-nos i us oferirem l’assessorament tècnic que necessiteu!

< strong>Productes destacats

Vols rebre més informació?

n

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible🙂

< !-- wp:leadin/hubspot-form-block {"portalId":"24924442","formId":"02927399-f0c3-4184-8788-ca2a3804bb98","formName" :"WEB: FORMULARI SOLUCIONS"} -->