Reparació i protecció del formigó

Cortec MCI en obres civils i ponts

Coneix més sobre el Cortec MCI per a les obres civils.

En aquest post, us expliquem les característiques i avantatges del Cortec MCI per a les obres civils. Informa’t amb Molins.

La importància dels inhibidors de corrosió en obres civils i ponts

El formigó armat està estès en la construcció a gran escala, tant a edificis de diferents tipus i funcions com a túnels, ponts i un gran nombre de obres industrials. La majoria dels ponts, així com un gran nombre d’infraestructures d’obra civil, estan construïts amb formigó armat.

Les estructures de formigó armat estan generalitzades com una solució altament efectiva per la seva enorme resistència. Tot i això, el formigó, igual que l’acer i un altre tipus d’elements constructius, també estan exposats a la corrosió, sobretot, quan es troben localitzats prop de la costa.

Així, aquest tipus de materials poden patir processos de degradació, tant en edificació com a projectes d’obra civil, que fan necessàries tasques de manteniment i de reparació.

El formigó constitueix una pantalla exterior de protecció de les armadures contra la corrosió, aportant durabilitat a l’element estructural, tant físicament com químicament. Per això, a fi de mantenir intacta la seva estabilitat i funcionalitat, les estructures de formigó necessiten certes cures i un pla de manteniment, que estarà condicionat per diferents aspectes com el ús, ambient d’exposició, normativa vigent…

Ja que no cal oblidar que el formigó, envelleix amb el pas del temps, perdent part de les propietats inicials de protecció contra la corrosió que ofereix a les armadures.

n

És la nostra responsabilitat, aconseguir que les reparacions realitzades a les estructures tinguin una major resistència a la corrosió i, per tant, més durabilitat . Això és especialment important en ambients severament corrosius. Una major durabilitat significarà menys reparacions, més integritat estructural i una vida útil més llarga, que es traduirà també en major sostenibilitat, també en el cas dels ponts i de qualsevol altre gran desenvolupament de infraestructura civil.

Et pot interessar: Construcció Sostenible: Plaques d’origen vegetal (Sistema SATE)

n

Des de Molins emprem la tecnologia més avançada en Inhibició Migratòria de la Corrosió MCI® , sobre la qual hem desenvolupat els morters tècnics més avançats del mercat: PROPAM® REPAR TECHNO 40 MCI i PROPAM® REPAR TECHNO FLUID MCI.

< p>Treballem desenvolupant solucions eficaces per al tractament integral de les estructures de formigó armat, que asseguren la qualitat i la durabilitat dels treballs de conservació i de manteniment del parc edificatori i d’infraestructures civils de tota mena.

< !-- /wp:paragraph -->

Oferim, en aquest sentit, un assessorament tècnic i una àmplia gamma per a la reparació d’estructures i de pilars de formigó armat. Els nostres productes, a més, prevenen eficaçment la corrosió del formigó, perllongant així la vida útil de les estructures dels ponts.

Avantatges i propietats de CORTEC MCI-2021

I un altre dels productes essencials de Molins per a la protecció del formigó és CORTEC MCI-2021, un segellador de superfície que aporta un munt d’avantatges en utilitzar una barreja de silicats reactius, agents activadors de superfície i inhibidors de corrosió migratoris per protegir el formigó armat davant de la corrosió.

< !-- /wp:paragraph -->

Penetra al formigó migrant a través dels porus de l’estructura, formant una pel·lícula protectora al voltant de la armadura. Compleix els requeriments de la norma EN 1504-2. Disposa de marcatge CE 2+, per a usos en edificació i en tot tipus d’obres d’enginyeria civil.

< !-- wp:paragraph -->

Entre els seus camps d’aplicació, podem assenyalar:

  • Estructures de formigó armat, prefabricat, pretesat, postensat o marí.
  • Ponts, autopistes, carrers de formigó amb armadura d’acer exposats a entorns corrosius.
  • li>
  • Plataformes d’aparcament, rampes i garatges.
  • Espigons, pilons, pilars, canonades i pals de serveis públics, de formigó.

Un altre producte per a la reparació del formigó en ambients extrems és el Morter Sulforresistent< /strong>.

En aquest post, subratllem tots els avantatges i enumerem la llista de propietats de CORTEC MCI 2021, encara que a Molins comptem amb una àrea tècnica on posem a disposició dels nostres clients una bateria d’eines per facilitar la seva feina i el seu dia a dia.

>

Entre les seves propietats, protegeix contra els efectes perjudicials de la corrosió,< /strong> fins i tot al formigó més dens. L’inhibidor migratori atura la corrosió de les zones rovellades. Retarda el començament del procés de corrosió, alhora que redueix la velocitat de la mateixa, incrementant la vida útil de les armadures.

A més: 

< ul>
  • Fàcilment aplicable mitjançant esprai, corró, brotxa, etc. reduint el cost d’equip i la mà d’obra.
  • No és tòxic, ja que no conté nitrit de calci, fosfats o solvents
  • Organic, segur i no perjudicial per al medi ambient. 
  • Bloqueja l’atac per carbonatació i clorurs. 
  • Compta, a més, amb base aigua i no inflamable per a la seva fàcil manipulació.
  • Per últim, es desplaça a àrees adjacents per protegir els metalls. Augmenta la durabilitat del formigó armat i incrementa la resistència a l’abrasió. Protegeix davant d’atacs àcids i químics i penetra profundament al formigó per a la protecció de l’ànode i càtode.

    Vols rebre més informació?

    Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible < /em>🙂