SATE – Aïllament Tèrmic

Avantatges del SATE: Per què és el millor sistema d’aïllament

n

Les sigles SATE corresponen al Sistema d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior, un sistema que cada cop està més de moda, i que, a més, compleix dues funcions molt importants: millorar l’eficiència energètica a edificis, tant per als d’obra nova com de rehabilitació, i optimitzar el confort de l’habitatge.

A Molins estem pendents de cobrir cadascuna de les necessitats que al nostre client li pugui sorgir, per això, disposem de vuit sistemes SATE:

Cada un aquests sistemes està dissenyat per fer front a diferents situacions climatològiques.

Avantatges principals del SATE

Durant aquest darrer any hauràs escoltat un milió de vegades aquesta paraula, però, t’has preguntat mai quins avantatges té perquè tothom parli del SATE? O per què tots es decideixen finalment per instal·lar-lo?

En aquest article us expliquem els avantatges més importants de l’Aïllament Tèrmic per l’Exterior.

Redueix el consum energètic dels habitatges

Sens dubte, aquest és el principal benefici que s’aconsegueix instal·lant SATE a casa nostra, ja que permet estalviar més d’un 30% de l’energia que consumeixen els edificis, al conservar millor la temperatura interior.

Una xifra molt significativa tenint en compte la situació energètica que estem vivint actualment amb el gran augment de preus.

Elimina o minimitza els ponts tèrmics dels edificis

Segons dades de Molins, un 30% d’energia s’escapa pels anomenats ponts tèrmics, que en general estan ubicats a la façana o teulada per on escapa l’energia emmagatzemada a l’interior de l’habitatge. Moltes vegades no ens adonem que existeixen fins que no es realitza un examen en profunditat de l’habitatge. 

Optimitza el confort tèrmic

No hi ha cap sensació millor que sentir que casa nostra és molt còmoda. Amb el SATE això és possible. A més, manté una temperatura adequada a l’interior durant tot l’any.

És una manera de protegir i mantenir les façanes

n

Les temperatures durant l’any canvien constantment, i moltes vegades aquests salts tèrmics generen una gran quantitat de danys a l’estructura ( al formigó, al ciment, als maons…).

D’aquesta forma, el SATE, també és conegut com l’abric dels edificis, es posa a la façana i els protegeix, augmentant la seva resistència tèrmica i allargant la seva vida útil.

Disminueix el risc de condensacions, floridures i fongs

Les humitats , les floridures i les condensacions són alguns dels problemes més comuns que tendeixen a aparèixer al nostre habitatge. El SATE en instal·lar-se a la capa més externa de la façana permet que disminueixi el risc d’aparició d’aquests inconvenients.

Molèsties mínimes als habitants durant la instal·lació

La instal·lació d’un sistema SATE es realitza mitjançant un procés amb mínimes molèsties per als usuaris i fins i tot no existeix la necessitat de que els habitants s’hagin d’anar de la casa, hi poden conviure. Igualment, és un procés força ràpid.

Com que és a façana, no es perd superfície útil dels habitatges

Un altre dels grans avantatges que té el SATE és que l’espai interior de l’habitatge no es veu afectat en cap moment a l’hora de realitzar la instal·lació. Això és perquè -com bé indica el seu nom, Aïllament per l’exterior-, les obres es realitzen per la façana. 

< !-- wp:heading {"level":3} -->

Estalvi comparat a altres intervencions

La rehabilitació energètica d’edificis es consolida com una de les solucions òptimes de estalvi energètic en edificis existents.

Revalora l’edifici< /strong>

Segons dades ofertes per ANDIMAC, (l’Associació Nacional de Fabricants de Materials Aïllants), els edificis que tenen instal·lats SATE, poden arribar a revaloritzar-se més d’un 20%. Per tant, fer aquest canvi deixa de ser una despesa per convertir-se en una inversió essencial.

Amigable amb el medi ambient

El aïllament SATE es considera un dels més sostenibles que existeixen al mercat i s’ha aconseguit gràcies als materials i al sistema d’instal·lació que teniu.

Igualment, contribueix a reduir les emissions de CO2 , tenint en compte tot el que aquest factor suposa en la lluita contra el canvi climàtic. Aquests són només alguns dels avantatges més significatius que té aquest sistema tan innovador i pels quals la majoria de propietaris d’habitatges es decanten per instal·lar el SATE a casa seva.

Productes destacats:

Vols rebre més informació?