Col·locació ceràmica: Adhesius

Quin és el millor adhesiu per a ceràmica? Unes recomanacions

n

El adhesiu ceràmic juga un paper fonamental a les obres i és un dels  elements més importants que cal tenir en compte per aconseguir un acabat perfecte al resultat final dels treballs. És la “cola per a ceràmica” de la qual dependrà en gran mesura que el projecte acabi d’una manera òptima i que la seva vida útil sigui la major possible.

Els riscos que suposen una elecció incorrecta de l’adhesiu són nombrosos i per això t’ajudem a fer la millor elecció entre una àmplia varietat de productes perquè el final dels treballs sigui perfecte.

A aquest sentit, a Molins, amb gairebé cent anys d’història, disposem d’una gamma d’adhesius i col·locació ceràmica que incorpora solucions i productes per al seu ús en interiors i exteriors, que permeten la col·locació ceràmica amb absorció o sense, sobre tot tipus de superfícies i revestiments

  • soleres de ciment o formigó, 
  • sòl amb calefacció radiant, 
  • pedra natural i artificial, 
  • maó, 
  • morter fresc 
  • o fins i tot suports de guix, cartró-guix i anhidrita, que donen solució a qualsevol aplicació que hàgim de realitzar.
n

Entre moltes altres aplicacions, com també les reparacions ceràmiques.

A més, tenim a disposició dels nostres clients una innovadora línia ecològica sense pols i màxima treballabilitat, ideal en ceràmica de gran format, peces molt generalitzades a les obres d’estil contemporani.

Però, abans de situar-nos en un escenari de compra, és fonamental comptar amb tota la informació tècnica necessària per encertar en la presa de decisions.

Característiques dels adhesius per a ceràmiques i rajoles

Si et preguntes quin és el millor adhesiu per a ceràmica, aquí t’ajudem a descobrir-ho amb les nostres recomanacions i tips per aconseguir resultats òptims. I us recomanem tots aquests tipus per a l’enganxat de ceràmiques.

El primer que cal tenir en compte és  que la ceràmica és un dels revestiments més utilitzats i aquest acabat està generalitzat ja en terres, terrasses i fins i tot a les parets de qualsevol estança de l’habitatge.

n

Per aconseguir un acabat perfecte i durador, és important cuidar al detall la col·locació de les rajoles i la rematada de les juntes. I per això, la selecció dels materials serà fonamental.

Un de els nostres consells és que per a cada col·locació, ja sigui en revestiments o paviments enrajolats o revestiment ceràmics, és possible trobar un tipus d’adhesiu i una solució de segellat de juntes en funció de si es tracta d’un acabat més fi o més gruixut , si és per a interiors o exteriors, si requereix alta flexibilitat o si s’ha de fer alguna aplicació sobre situacions de suports especials. Entre ells, es troba Pam EcoGel Flex, que amb un R+D+i desenvolupat, ha donat lloc a una solució que facilita la feina dels professionals, és més lleuger i cremós, capaç d’aconseguir elevades adherències al suport ia la ceràmica i posseir una doble consistència de pastat: fluida i tixotròpica.

A més, també permet al professional treballar sense pols, avançant així cap a les exigències del futur en temes mediambientals i protecció de la salut dels professionals. Igualment, també destaca per les seves propietats flexibles i pel seu lliscament nul, ja que gràcies a la incorporació de fibres, s’aconsegueix un armat de l’adhesiu que permet més gruixos sense desplaçament i permetent l’ús de falques autonivellants.

Existeixen també diferents solucions convencionals adaptades al tipus de suport sobre el qual es col·loca la ceràmica, com per exemple el guix (PAM Especial Guix) o en situacions exteriors, per a una adherència sota diferents tipus de condicions climàtiques (VAT Super, Vat Extra, Vat Extra Plus, Vat Porcelànic, Vat Flexible, Vat superflex…) i que alhora haurem de triar en funció de si és façana o paviment, suport, mida de la peça, etc.

Altres solucions com Vat Flex Rapid , per la seva treballabilitat, rapidesa i flexibilitat, estan recomanades per a la col·locació de marbre i pedra natural i evitar l’aparició d’eflorescències. Aquest adhesiu té propietats que aconsegueixen una ràpida posada en servei.

Existeixen, d’altra banda, algunes que requereixen una aplicació sobre morter fresc (VAT Tac) o altres requeriments o suports especials de polièster o metall (Vat elastic)

En definitiva, com veiem, es tracta de tota una ciència al voltant de la col·locació de rajoles als nostres terres i parets. Per això, l’equip tècnic de Molins assessora i forma els seus clients per a la selecció de la solució més adequada en cada cas.

En aquest quadre, us mostrem les característiques en fresc i d’aplicació dels adhesius amb elements essencials com: Temps de conservació, Dades de la barreja, Temps de repòs o maduració, Vida útil , Temps obert, Capacitat humectant, Tècnica d’Aplicació, Temps fins al rejuntat, Temps de posada en servei i altres dades d’interès. (Font, Associació de fabricants de Morters i SATE, ANFAPA).

Preguntes freqüents sobre adhesius per a ceràmiques

Quant dura l’adhesiu per a ceràmics?

És difícil fer estimacions, ja que és una cosa que no sabem ni podem predir amb certesa. Si bé, és cert que amb una correcta elecció, tant del material d’agafada com del material de rejuntat, així com el seu procediment de col·locació, seguint les recomanacions de Molins i les que queden recollides a la Norma de Col·locació UNE 138002, farà que aconseguim una col·locació eficaç i duradora.

Què és l’adhesiu flexible?

Els adhesius flexibles són aquells adhesius que per la seva composició tenen unes característiques tècniques que permeten que el material de subjecció s’adapti tant al suport (deformable o no), a la peça ceràmica (des de peces petites fins a grans formats), com al tipus d’ús (terrasses, façanes, calefacció radiant) on es vulgui col·locar ceràmica. Aquest tipus de materials s’adapten i acompanyen tots els components del sistema als moviments de dilatació i contracció que es produeixen sense perdre adherència.

Productes destacats:

n

Vols rebre més informació?

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible🙂

n
n