SATE – Aïllament Tèrmic

Construcció Sostenible: Plaques d’origen vegetal (Sistema SATE)

Què és la construcció sostenible?

La innovació constant i el compromís amb una construcció sostenible i saludable són part del nostre ADN empresarial a Molins. Per això, la nostra activitat està específicament enfocada al suport i al desenvolupament de la construcció sostenible. Això vol dir que la companyia focalitza els seus esforços en desenvolupar productes que contribueixin a:

  • L’augment de l’eficiència energètica dels edificis.
  • L’augment de la vida útil dels productes i les solucions constructives.
  • La reducció de l’ús de recursos energètics durant la fabricació i la posada en obra dels materials.
  • L’augment de la seguretat i la salut dels seus empleats, clients i conjunt de la societat.

Innovació i sostenibilitat al sistema SATE

I com a part de tota aquesta filosofia empresarial, a Molins seguim reforçant el nostre compromís amb la construcció sostenible, la innovació, l’economia circular i la reducció de la petjada de carboni als nostres nous llançaments de productes. La utilització de materials respectuosos amb el medi ambient és essencial per a un desenvolupament sostenible al sector de la construcció.

Plaques d’origen vegetal

< !-- wp:paragraph -->

Així, hem llançat diferents novetats sostenibles al Sistema d’Aïllament Tècnic per l’Exterior (SATE) de Molins. PROPAM ECOETICS®, per exemple, és un sistema sostenible d’aïllament tèrmic per l’exterior el plafó del qual es fabrica a partir d’una matèria primera que procedeix de la biomassa.

Deta matèria primera s’obté dels residus vegetals procedents d’excedents, neteges de jardins, branques o fulles, i residus de soja, blat de moro, blat, cereals, etc., i és el primer monomaterial sostenible que prové de recursos naturals renovables i de biomassa vegetal, cent per cent reciclable.

Redueix un 30% l’empremta de carboni

A més, gràcies a tot això, PROPAM ECOETICS®< /strong> permet reduir la petjada de carboni en un 30%, fomentant la construcció d’edificis més sostenibles i amb menys impacte ambiental. Amb aquest nou sistema, el primer d’aquestes característiques que es llança a Espanya, s’introdueix un element innovador i sostenible dins l’àmbit de l’aïllament tèrmic per l’exterior que permet dotar les façanes d’una estètica natural, més d’acord amb les demandes actuals d’arquitectes i constructors.

Per les característiques tècniques, els sistemes d’aïllament tèrmic milloren el benestar dels usuaris dels habitatges. Aporten una major resistència a l’envelliment dels edificis, introdueixen un amortiment més gran d’impactes i impermeabilitat, disminueixen el consum d’energia per sistemes de climatització, aporten aïllament acústic i resistència química, entre altres avantatges.

Amb aquest llançament, reforcem la nostra aposta per l’eficiència energètica com a objectiu a curt termini al parc immobiliari espanyol, en el marc dels Fons europeus Next Generation, que suposaran una ajuda directa a la rehabilitació d’edificis de més de 6.820 milions d’euros.

Augment de la durabilitat de les estructures< /h3>

A Molins, és el moment d’apostar pel SATE, que serà un dels principals responsables de la millora energètica del parc d’habitatges per al 2030. Aquest sistema, com si fos una pell impermeable, protegeix l’edifici per l’exterior, regulant l’intercanvi de temperatures i, per tant, el malbaratament energètic. p>

Com que és una instal·lació que es realitza per l’exterior de l’habitatge, no resta espai –que amb els sistemes tradicionals es veu reduït- ni tampoc requereix obres, per la qual cosa s’hi pot romandre durant la seva instal·lació.

< !-- wp:paragraph -->

També augmenta el confort i la qualitat de vida a casa, milloren i modernitzen la imatge dels edificis i fins i tot poden revalorar-los en més d’un 20%, de cara a un possible lloguer oa una futura venda de l’habitatge.

El nostre Responsable de Màrqueting del canal Obra de Molins, Manel Soler, afirma que en els propers tres anys, segons les previsions del sector, s’espera abordar la millora energètica en uns 480.000 habitatges. “I per això hem volgut innovar amb PROPAM ECOETICS® per afegir una solució sostenible d´aïllament per l´exterior que millori l´eficiència del parc immobiliari”.

A Molins comptem amb gairebé cent anys d’història, seguim innovant i aplicant les noves tecnologies cap a la sostenibilitat, amb el focus sempre posat en l’increment de la durabilitat de les estructures.

Vols rebre més informació?