Sistemes de reforç d'estructures

Propietats de la fibra de carboni: ús en reforç d’estructures

Lafibra de carboni és un material lleuger i cada vegada més demandat en la construcció per reparar les estructures de formigó. Factors com el seu baix pes, tolerància a altes temperatures i baixa expansió tèrmica, permet que el seu ús estigui generalitzat en indústries com l’aeroespacial, així com en aplicacions militars, al món del motor, dels esports, i enginyeria civil.

>

El seu potencial i les seves propietats físiques, químiques i mecàniques són enormes en tots aquests àmbits. Al sector de la construcció, les propietats de la fibra de carboni són excel·lents per al reforç d’estructures. En aquest article, descobriràs les seves característiques principals i la seva feina a la construcció.

Així, entre ells, podem destacar els avantatges de fer servir els sistemes de fibra de carboni per reforçar estructures de formigó, fusta i acer. Al contrari que l’acer, els reforços amb aquest component són molt lleugers i tenen una alta capacitat mecànica a tracció.

Es poden aplicar de forma senzilla i econòmica i, a més, la fibra de carboni no es corroeix i les estructures reforçades tenen una llarga vida i un baix cost de manteniment.

Per al reforç d’estructures, Molins disposa de sistemes de reforç de fibra de carboni, tant de tipus laminat com tèxtil. Aquests sistemes reforcen amb les màximes garanties estructures de formigó, fàbrica de maó, fusta o acer.

Comptem amb el Sistema de reforç PROPAM® CARBOCOMP. El constitueixen compostos CFRP (tipus de fibra de carboni, teixits i laminats) i adhesius estructurals certificats que s’utilitzen com a reforç estructural d’elements de formigó armat, fusta, acer, o maó en murs, forjats, voltes , bigues, motivat per diferents causes

La necessitat de l’ús de Sistemes de Reforç està motivada principalment per canvis de tipus estructural com són l’eliminació d’elements de sustentació (murs, pilars…); l’obertura de buits en forjats per a instal·lacions, escales, etc.; l’augment de la capacitat portant ia cisallament; les pèrdues de resistència a l’armat…

Una altra possible causa pot ser la derivada de canvis dús: canvis de normativa o de funció; per increments de càrregues de servei; per instal·lació de maquinària pesada en edificis; per augment de trànsit en ponts o l’aparició de vibracions a l’estructura, reforços antisísmics, etc.

A Molins, comptem amb un equip tècnic que us pot assessorar sobre totes les nostres solucions, caracteritzades per la seva qualitat i màxim rendiment.

Característiques de la fibra de carboni:

Com hem esmentat anteriorment, PROPAM® CARBOCOMP és un sistema basat en l’ús de laminats unidireccionals de fibra de carboni (CFRP) de gran resistència mecànica a la tracció, per al reforç d’estructures de formigó, acer i fusta. Disposa de DIT núm. 603 R/19, emès per l’Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja.

La nostra àmplia gamma de làmines de fibra de carboni PROPAM® CARBOCOMP s’adhereixen al suport a reforçar amb l’adhesiu estructural certificat, BETOPOX® BL , de fàcil execució i que destaca per les seves excel·lents propietats d’ús i d’adherència.

PROPAM® CARBOCOMP TÈXTIL és un sistema basat en l’ús de teixit unidireccional de fibra de carboni (CFRP) de gran resistència a la tracció mecànica, per al reforç d’estructures de formigó, fàbrica de maó i fusta.

S’adhereix al suport a reforçar, amb la resina epoxi estructural, certificada, BETOPOX ® CARBO, que destaca per les seves excel·lents propietats d’impregnació i d’adherència.

Subrayem algunes de les propietats mecàniques, físiques i químiques del Sistema PROPAM® CARBOCOMP:

n

Propietats Mecàniques:

  • Alta resistència a la tracció que pot superar en gran mesura la de materials com l’acer (deu vegades superior a l’acer).
  • Molt lleuger en comparació amb molts altres materials de reforç (pes menyspreable en el càlcul estructural)
  • Permet adaptar-se a la forma de l’element a reforçar.
  • Resistència a la fatiga significa que pot suportar càrregues cícliques repetides sense degradació significativa de les seves propietats mecàniques.

Propietats Físiques:

  • Estabilitat dimensional no tendeix a expandir-se o contraure’s significativament, és a dir, a variacions de temperatura conserva la seva forma.
  • Versàtil: diverses amplades disponibles i longitud ajustable a cada element sense juntes i apte per a reforços d’elements a compressió, tallant o tracció.
  • El seu mínim gruix i flexibilitat, permet mantenir la forma i l’aspecte original de l’estructura.
n

Propietats Químiques:

  • Resistència a la corrosió, el que la fa adequada per a aplicacions on les estructures estaran exposades.
  • Inerts químicament no reacciona amb la majoria dels productes químics comuns.
n

Productes destacats:

Vols rebre més informació?

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible 🙂

< div class="wp-block-leadin-hubspot-form-block">

Subscriu-te a la newsletter de Solucions per a la construcció