Reparació i protecció del formigó

Què és la carbonatació del formigó?

< !-- wp:paragraph -->

La carbonatació del formigó és un procés natural que es produeix quan el diòxid de   carboni  present  a  el   ambient reacciona amb l’aigua o la humitat retinguda,  reduint el seu pH. 

Perquè un  formigó es consideri un mitjà alcalí que protegeix o  passiva  les  armadures ha de tenir uns valors de pH al voltant de 12-13.  La  reducció del  pH per  efecte  de  la  carbonatació  implica  una  pèrdua  de  aquesta  capacitat  de  protecció  i, per tant,  s’activa el procés de corrosió de les armadures, sempre sota les condicions adequades.

< h2>Causes visibles i estructurals del formigó carbonat < p>Amb el temps, el formigó comença amb l’anomenat procés de carbonatació encara que no ens adonem d’aquest fenomen fins que les conseqüències comencen a ser visibles. Un descobriment primerenc permetrà tractar i solucionar el problema d’arrel.

Es requereix d’una investigació minuciosa per esbrinar si ja s’ha començat a carbonatar. En cas de necessitar una anàlisi amb resultats ràpids, la forma més aconsellable és extraient un tros, preferiblement de la zona danyada, i analitzar-ho.

Una vegada obtenim els resultats, podrem conèixer el grau en què afecta l’estructura i procedirem a analitzar quin tractament és el més adequat sempre pensant que aquest problema no torni a succeir.

Efectes de la carbonatació del formigó

L’efecte de la carbonatació és l’oxidació de les armadures. Aquest procés ocasiona un augment del seu volum, provocant tensions internes a l’estructura del formigó que es tradueix en forma de fissures i esquerdes.

Oxidació de les armadures

Abans de començar amb qualsevol tractament ens hem d’assegurar que el problema és un procés de carbonatació. Un cop tinguem això clar, començarem amb el test de fenolftaleïna, que és un indicador del pH i depenent del grau podrem conèixer en profunditat en quin estat de carbonatació es troba. Si el pH de l’element és superior a 9 canvia de color al rosat i si és menor, el color roman igual.

Carbonatació formigó: La solució ideal al problema

A Molins comptem amb els millors productes per fer front a la carbonatació del formigó: la pintura anticarbonatació elàstica BETOPAINT FLEX és un revestiment elàstic idoni per a la protecció de formigons i morters davant de la carbonatació. És permeable al vapor d’aigua, permetent la transpiració del suport.

El segellador de superfície CORTEC MIC 2021< /a>, que utilitza una barreja de silicats reactius, agents activadors de superfície i inhibidors de corrosió migratoris per protegir el formigó armat davant de la corrosió.

Destaca per la facilitat que té de retardar el començament del procés de corrosió, alhora que redueix la velocitat de la mateixa, incrementant la vida útil de les armadures, per la seva fàcil aplicació i perquè és orgànic i no fa malbé el medi ambient.

Per últim, disposem de BETOPAINT ,  és un revestiment per a la protecció de formigons i morters davant de la carbonatació, desenvolupat en base copolímers acrílics en dispersió aquosa, d’un sol component, impermeable, amb acabat decoratiu i resistent als agents atmosfèrics.

Productes destacats:

Vols rebre més informació?

< !-- /wp:heading -->

Completa aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible🙂