Morters tècnics

Quina és la diferència entre morter i ciment?

n

Aquests termes són molt utilitzats en el sector de la construcció i encara que puguin semblar molt similars, ja que ambdós constitueixen o són base dels processos constructius, són totalment diferents en el seu ús, obtenció i característiques. En aquest article, us explicarem la diferència entre morter i ciment.

< strong>Què és el ciment?         

n

El ciment és una pols fina que s’obté de la calcinació a temperatura molt elevada d’una barreja de pedra calcària, argila i mineral de ferro. És una pasta que forja i s’endureix per mitjà de reaccions i processos d’hidratació.

És un material de construcció adequat per tapar o emplenar buits. També s’utilitza com a aglutinant en blocs de formigó i prefabricats de bigues.

És el lligant més utilitzat avui dia al sector de la construcció en la fabricació de tot tipus de formigons i morters.

Què és un morter?

El morter és un producte que s’obté fruit d’una barreja homogènia de la unió d’aigua, sorra i un conglomerant inorgànic, que pot ser: guix, calç, argila o ciment. S’utilitza en la construcció per emplenar els espais que queden entre els maons o blocs, per a aplanar murs o com a revestiment de parets.

Tipus de morter      

N’hi ha diversos tipus de morters que s’aconsegueixen a base d’afegir aigua a una barreja de sorra i un material lligant, que endureixi i una les partícules. A continuació veurem quines són i quines són les seves característiques essencials.

Morter d’Argila    

El morter de terra o argiles constitueix un dels primers morters que es van fer servir en la construcció per l’ésser humà, la fàcil obtenció d’aquesta matèria primera i enduriment ràpid ho va fer molt útil en la unió de pedres i conformar murs d’alta consistència. Moltes d’aquestes construccions han arribat fins als nostres dies, amb milers d’anys d’antiguitat.

Morter de calç          

El morter de calç és un dels més habituals en obres de rehabilitació i restauració. Són aquells que estan fabricats amb calç, sorra i aigua.

Se’ls caracteritza per la seva alta capacitat de transpiració i mòdul d’elasticitat baix

Al mercat pots trobar morters de calç aèria (el lligant que predomina és calç hidratada pura que endureix pel CO2 ambiental) o morters de calç hidràulica (el lligant predominant és un tipus de calç que porta en la seva composició alguns subproductes que endureixen per hidratació)< /p>

És un material excel·lent per tractar problemes associats amb la humitat o per donar un estil amb efecte antic a les parets exteriors o  interiors dels habitatges. També és un producte molt considerat en termes de sostenibilitat per captar CO2 del medi ambient.

Morter de guix       

Per aconseguir el morter de guix, hem de barrejar guix amb sorra i diferents additius. Aquest material té gran adhesió, no és fàcil de polvoritzar o esquerdar, és fàcil d’usar i estalvia costos.

És l’idoni per resoldre problemes on hi hagi buits i esquerdes interiors o on la capa de guix s’hagi desprès i hàgim de reparar-la. Alhora, s’utilitza per aportar resistència al foc, aïllament acústic i conservar la calor dels edificis.

No és un producte resistent, és molt sensible a la humitat i el seu ús es redueix a interiors.

< !-- wp:heading {"level":3} -->

Morter de ciment

Aquest morter és una barreja d’aigua i sorra. És el morter més utilitzat avui dia, adequat per aparellar elements de construcció pesats com maons, pedres, blocs de formigó…

Però no només això, aquí s’obren una multitud de productes especialitzats i que van sorgir a partir de la tecnificació dels morters. L’ús d’additius i resines va donar a una revolució als morters de ciment, donant unes característiques úniques i adequades a l’ús pretès.

D’aquí surten famílies com els morters de ciment cola (morters de cua), morters d’impermeabilització, morters de recregut o autoanivellants, morters de reparació, morters refractaris, morters de forjat ràpid, morters monocapa, etc.

Productes relacionats de Molins < /strong>

A Molins sabem de ciment i de morters, som especialistes a resoldre cadascun dels problemes a què hagin de fer front els nostres clients. Per això comptem amb els millors experts i els productes adequats per aconseguir la satisfacció completa del nostre consumidor.

Altres destacats en la reparació són la gamma PROPAM® REPAR TECHNO, són morters tixotròpics d’alta resistència reforçat amb fibres per a la reparació estructural del formigó, a més de tenir-ne algun, unes qualitats d’enduriment ràpid o de fluïdesa de cara al seu ús mitjançant abocament.

Productes destacats:

Vols més informació?