Reparació i protecció del formigó

Què és un Morter R4: el seu rol en la reparació

n

Amb el pas del temps i els factors meteorològics i ambientals, el formigó es va deteriorant a les edificacions. És per això que a l’hora d’abordar la reparació d’un element de formigó (pilars, murs, bigues, forjats, lloses) cal fer una elecció adequada del morter de reparació a emprar. En aquest article t’expliquem tot sobre el Morter R4.

Els morters de reparació d’elements estructurals són una barreja de ciment, àrids, additius, fibres i aigua en proporció variable segons les prestacions que es vulgui aconseguir o el tipus d’aplicació que es faci. La combinació dels diferents additius permet reforçar o millorar aspectes particulars com, la impermeabilitat, la resistència, el mòdul elàstic…

Els morters de reparació són un material fonamental en la construcció. Hi ha diverses classes: R1, R2, R3 i R4.  Nosaltres ens centrarem en els tipus R4 que estan desenvolupats per a resistències altes. Són apropiats per reparar estructures de formigó modern i/o d’alta resistència.

Morter de reparació estructural R4: Què és

Un morter de reparació Classe R4 és un producte indicat per al seu ús en la reparació estructural del formigó. Aquest tipus de morter d’altes resistències és adequat per a tot tipus d’estructures de formigó armat, on cal reconstruir el formigó. 

Reparació estructural de formigó amb Morter R4

https://www.youtube.com/watch? v=2y7u91ey6HE

A l’hora de reparar una estructura de formigó, l’avantatge que ens aporta la família. techno/” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”> PROPAM® REPAR TECHNO davant d’altres morters de reparació, és l’execució de la reparació estructural amb un sol producte i en un sol pas, aconseguint fer la reparació amb una capa i llest. Ja que compleixen amb els requeriments de les normes UNE-EN 1504-3 (Classe R4), EN 1504-7 (protecció de l’armadura) i EN 1504-2 (protecció del formigó). Aconseguint a la reparació una elevada durabilitat.

En el cas de fer reparacions de formigó amb morters de reparació Classe R4 , qualsevol d’aquests productes ens servirà per aconseguir un resultat perfecte i durador: PROPAM® REPAR TECHNO aplicació manual i forjat ràpid per a reparacions estructurals i ràpides de superfícies de mida mitjana PROPAM® REPAR TECHNO 40 projectable per a reparacions estructurals, o PROPAM® REPAR TECHNO FLUID morter fluid per a reparacions estructurals mitjançant abocament.

Com és el procediment per emprar aquest morter? El primer és eliminar tot el formigó deteriorat, deixant una zona de reparació amb forma regular, netejarem l’òxid de les armadures i seguidament traurem la pols de la zona per a una millor adherència.

A continuació, aplicarem el producte escollit amb una plana, paleta o abocament segons el morter emprat, prèvia humectació del suport. L’acabat es pot fer amb una esponja humitejada. Gràcies a la cuidada granulometria proporciona un acabat similar al del formigó original.

Morter R4

n

La família PROPAM® REPAR TECHNO permet l’execució de la reparació estructural amb un sol producte i en un sol pas. Facilita l’aplicació, l’acabat i la posada en servei ràpida. Elevades resistències mecàniques, fins i tot a edats primerenques. Gràcies a la seva cuidada granulometria li proporciona un acabat cosmètic similar al del formigó original.

< h2>Característiques tècniques del Morter R4

La Classe R4 té una resistència a la compressió superior als 45 MPa, 2 N/mm2 d’adherència i 20 GPa de mòdul d’elasticitat

< /figure>