Revestiments de calç

La calç, l’històric aliat de la restauració i conservació de façanes

< !-- wp:paragraph -->

El pas del temps deixa empremta no només en nosaltres sinó també als nostres edificis. L’exposició a les condicions meteorològiques deteriora, per exemple, les façanes, fent-ne necessària la rehabilitació que haurà d’atendre escrupolosament les característiques de cada edifici.

En aquest sentit, la calç ha estat durant segles la matèria primera utilitzada per a la conservació dels exteriors dels edificis. Actualment, la calç suposa una solució estrella a les restauracions d’infraestructures històriques o antigues, on és important triar solucions amb característiques similars a les que es van col·locar en el passat i apropiades per a suports febles. p>

Així mateix, aquest material destaca per incorporar menys addició de ciment o fins i tot no tenir-ne , de manera que es converteix en una solució circular i sostenible dins de la construcció a causa del seu origen a les pedres calcàries.

Igualment, l’ús de morters a base de calç, àrids seleccionats, resines sintètiques i additius, aconsegueixen una restauració altament decorativa tant a façanes com a interiors i, generalment, a tot tipus d’edificis . Són components amb una gran transpirabilitat i permeabilitat al vapor d’aigua que, a més, faciliten els treballs de paleta.

Precisament en aquesta línia, un altre dels grans beneficis de la calç per a la rehabilitació de façanes és la seva fàcil aplicació, gràcies a la seva capacitat de donar plasticitat i cremositat al producte que la incorpora, aportant sempre un rendiment superior al dels morters de ciment. A més, els morters de calç són com el bon vi, milloren amb el temps. La cal reacciona amb el CO2 ambiental per endurir-se formant carbonat càlcic, aquesta és l’explicació que permet que morters de cal aplicats a l’època romana fins i tot segueixin millorat la seva resistència.

Amb l’objectiu de potenciar totes aquestes i altres propietats de la calç al sector de la construcció, Molins, pionera del seu ús a la península i bona coneixedora de les particularitats d’aquest material, ha desenvolupat REVAT® CAL, una àmplia gamma de revestiments de calç que s’adapten a diferents superfícies en funció de les necessitats dels professionals. Aquests morters permeten obtenir des d’un acabat fi remolinat REVAT® CAL ESTUC, fins a un acabat llis mat o brillant, utilitzant REVAT® CAL FINO.

REVESTIMENTS DE CAL

D’altra banda, Molins, dins de la gamma d’impermeabilització, compta amb una solució en calç per a una de les principals patologies constructives ocurrents a les llars: les humitats per capil·laritat. El morter de revestiment PROPAM® CAL SEC actua com un filtre impermeable a l’aigua de pluja evaporant alhora les humitats provinents del terra i del seu suport. És altament decoratiu i de fàcil aplicació, cosa que permet sanejar murs afectats per la humitat freàtica i eflorescències, així com prevenir aquest tipus d’humitats en obra nova. Gràcies a les seves propietats, el converteixen en la solució perfecta per acabar amb les temudes taques antiestètiques que apareixen a les façanes i murs exteriors d’habitatges i edificis.