SATE – Aïllament TèrmicSistemes d'impermeabilització

Com solucionar humitats?

Les humitats són un dels problemes més comuns a les llars -causen una de cada quatre patologies que pateixen els edificis- i no és una qüestió d’estètica sinó que fins i tot pot comprometre la salut del propi immoble. Tot i això, la seva solució dependrà de la seva tipologia i origen, ja que no totes les humitats són iguals ni poden tractar-se de la mateixa manera. Com solucionar humitats?

Les humitats eleven fins a un 30% les despeses energètiques dels habitatges

Humitats per filtració

< !-- wp:paragraph -->

Així, segons els experts, a l’habitatge podem trobar fins a quatre tipus d’humitats diferents. Entre elles, unes de les més freqüents són les humitats per filtració, ja sigui a través de cobertes, balcons, parets o murs. La seva solució passa directament per la impermeabilització o, el que és el mateix, per col·locar una làmina que impedeixi que l’aigua líquida entri en contacte amb el terra i la paret. Aquestes làmines, adverteix Molins, poden ser discontínues, i han de ser col·locades per personal especialitzat, amb el risc de no quedar ben unides.

Perquè això no passi, el més idoni és emprar un format d’impermeabilització líquida que permeti aconseguir una pel·lícula uniforme, essent a més ràpides i senzilles d’aplicar mitjançant la preparació d’un suport en ser adherides. Les làmines més adequades per a aquest tipus d’humitat serien les cimentoses flexibles, ja que són més versàtils, compatibles i eficients.

Humitats per capil·laritat

També poden sorgir les humitats per capil·laritat, procedents del sòl, principalment en construccions on els murs no han estat adequadament impermeabilitzats. Aquestes es poden originar tant en edificacions antigues com modernes, ja que és un procés físic pel qual l’aigua present al terreny entra en contacte amb la construcció i s’hi difon de manera ascendent a través dels porus dels materials. p>

Això provoca un ràpid deteriorament dels habitatges i un efecte estètic desagradable, per això que la millor manera d’actuar per l’interior serà frenar la pujada de l’aigua injectant al mur una barrera que impedeixi l’ascensió capil·lar. També impermeabilitzant superficialment el mur almenys mig metre per sobre del punt més alt del nivell on ha arribat la humitat. A l’exterior, s’hauran d’aplicar sobre els murs sanejats morters macroporosos molt transpirables que facilitin l’evaporació de la humitat i evitin el deteriorament i l’aparició de taques a la façana.

Humitats per condensació

Així mateix, també podem trobar humitats per condensació. Sorgeixen a l’interior dels habitatges a causa de la humitat en forma de vapor que, en entrar en contacte amb la denominada ‘paret freda’, produeix un xoc tèrmic que es transforma en aigua líquida, donant lloc a la proliferació de fongs i molses a la paret i altres parts de l’edificació.

Una manera d’evitar-les és equilibrar les temperatures entre l’exterior i l’interior de la casa, per exemple obrint les finestres. No obstant això, la solució tècnica passa per tallar el pont tèrmic amb unaïllament tèrmic per l’exterior que eviti aquest desequilibri de temperatures, el malbaratament energètic i, alhora, permeti un estalvi de consum que es traslladarà a la factura de la llum. p>

Humitats per accident< /strong>

Per últim, poden aparèixer les humitats per accident, com ara el trencament d’una canonada, una cosa inevitable i circumstancial, la solució de la qual dependrà exactament de l’origen de la fuita d’aigua i la seva reparació.

Una solució per a cada problema d’humitat

Precisament, per acabar amb tota mena d’humitats, Molins disposa solucions pràctiques que s’apliquen de forma fàcil i senzilla. Entre elles, hi ha Propam Impe Flex, un impermeabilitzador líquid flexible de ciment per a casos d’humitats per filtració o Propam Cal Sec, un morter macroporós que evita el deteriorament de les edificacions facilitant l’evaporació de les humitats per capil·laritat.

En el cas d’humitats de condensació, la solució rau en l’aïllament tèrmic, Molins compta amb Propam Aisterm Impe, un sistema que permet dur a terme aquest aïllament de l’habitatge des de l’exterior sense haver de restar metres a l’edificació ni fer cap feina a l’interior