Sistemes d'impermeabilització

Com posar a punt una piscina amb cloració salina

La cloració salina ha anat guanyant pes en els darrers anys com una solució cada vegada més utilitzada a les piscines per minimitzar-ne el manteniment durant l’estiu. Per això, des de Molins, volem compartir algunes recomanacions de com posar a punt una piscina de cloració salina.

Però, a diferència de la cloració tradicional, la salina exigeix ​​prestar especial atenció al segellat de les juntes, ja que aquest component és molt agressiu i pot atacar els materials fabricats amb ciment, cosa que obliga al seu repàs pràcticament anual. No obstant això, una rehabilitació adequada pot fer que ens despreocupem de la seva revisió durant els 10 anys següents.

< img src="https://molins-dev.mo2o.com/soluciones-construccion/wp-content/uploads/sites/6/2021/12/Infografia-Piscina-1-1.jpg" alt=" " class="wp-image-38670" />

En primer lloc, els experts recomanen posar a punt la piscina algunes setmanes abans del seu omplert, de manera que tinguem temps suficient per emprendre les rehabilitacions pertinents i arribar a l’estiu amb la piscina en perfectes condicions, assegurant que es manté així durant tota la temporada.

Per evitar malbarataments innecessaris d’aigua a causa de les fuites i filtracions -que poden ascendir fins a 500 litres al dia, l’equivalent al consum mitjà aproximat d’una família de quatre membres- és important revisar la seva impermeabilització sota rajola i el bon segellat dels punts crítics com a impulsors, focus i skimmers (els filtres que aspiren i retenen els residus) per assegurar la seva estanquitat.

Així, aquestes fuites poden buidar la piscina en qüestió d’un mes, per això els especialistes aconsellen impermeabilitzar-la amb solucions cimentoses flexibles contínues (com Propam® Impe Flex), que són compatibles amb tots els materials de construcció i garanteixen una impermeabilització que pot ser revestida amb qualsevol material, ja siguin pintures o ceràmica com el gresite.

Una vegada revisada la seva estanquitat, serà el moment de la col·locació de l’acabat i en cas necessari el segellat de les juntes de les rajoles de la piscina amb cloració salina. Per evitar estar pendents cada temporada, existeixen solucions de segellat més resistents, de fàcil aplicació i neteja (com Borada Epoluxe) específicament dissenyades per a el contacte amb aigua salina i qualsevol tipus de manteniment per molt freqüent i agressiu que sigui.

n

La rehabilitació completa i encertada de la piscina s’opti per la cloració salina o no és un procés relativament curt. Tot i així, en funció de les dimensions de la piscina i els materials emprats, els temps d’execució poden oscil·lar entre dues setmanes i un mes, per això la importància de planificar-la amb temps.”