Sistemes d'impermeabilització

Una piscina sense impermeabilitzar es pot buidar en un mes

n

Una piscina sense impermeabilitzar pot buidar-se en un mes a causa de possibles fuites, és per això de gran importància posar a punt la piscina abans de l’estiu ja que pot suposar l’  estalvi de 500 litres d’aigua al dia -el consum mitjà aproximat d’una família de 4 individus-, ja que si no es fa es corre el  risc que es buidi completament en qüestió d’un mes per culpa de les possibles fuites que es poden produir, segons les estimacions de Molins, expert en solucions per a una construcció saludable.

En concret, si parlem d’una piscina tipus unifamiliar -6×4 metres i 2 metres de profunditat- si s’arribés a perdre un centímetre al dia de aigua degut a fuites o defectes a la impermeabilització, estaríem parlant d’unes pèrdues de 0,24 metres cúbics. Si no fem cap actuació per evitar-ho, al llarg d’una setmana aquesta quantitat pot pujar fins als 1,5 metres cúbics, quedant completament buida en tan sols un mes.

Una rehabilitació completa i encertada pot fer que ens despreocupem fins a 10 anys de la piscina, ja que la durabilitat de la impermeabilització va directament associada a la qualitat dels materials i l’execució i al tipus de revestiment final que s’hi instal·li. p>

Així, a nivell tècnic, un dels principals aspectes als quals < strong>cal prestar atenció al deteriorament de les juntes cimentoses de les piscines, que s’ha de comprovar i repassar entre els 2 i 5 anys.

Igualment, pel que fa a les solucions d’impermeabilització, és fonamental apostar per làmines cimentoses flexibles contínues, ja que són compatibles amb tots els materials de construcció i permeten una impermeabilització que pot ser revestida amb qualsevol material, ja siguin pintures o ceràmica com el gresite, un dels més emprats.

Per al revestiment final, el més idoni és utilitzar solucions amb un acabat totalment estètic que aportin una alta durabilitat i resisteixin a la degradació que comporten els agressius productes de manteniment i neteja.