SATE – Aïllament Tèrmic

L’aïllament acústic

Normalment , el confort i benestar a la llar l’associem a estar còmodes, amb una temperatura agradable i protegits de les inclemències del temps, tant a l’estiu com a l’hivern. Però el confort i la qualitat de vida a casa té un altre component molt important: l’aïllament acústic.

Per desgràcia, culturalment a Espanya està acceptat suportar els sorolls exteriors a la llar per l’alt percentatge d’habitatges deficients en aïllament acústic. És a dir, no estan protegides degudament davant d’aquests sorolls indesitjables que es colen amb facilitat (cotxes, crits, música, les converses dels veïns, les seves petjades o el clàssic arrossegament de mobles…)

No obstant això, no cal resignar-se a conviure amb aquests molestos llogaters. Y  per no alterar el nostre confort i el nostre descans, la solució és molt més fàcil que marxar a viure a la muntanya. Es diu aïllament acústic. I a Molins volem explicar-te què és.

Els sistemes d’aïllament acústic protegeixen els nostres habitatges dels sorolls. Les insonoritzen amb una o altra solució en funció del tipus de soroll que pateixi. Per exemple, si escau de l’exterior, del carrer, el millor és posar finestres amb doble vidre i cambra d’aire. Si es procedeix del veí del costat, convindria aixecar un envà amb material aïllant a l’interior de l’habitatge per aïllar-lo de la contigua.

< !-- wp:paragraph -->

Si bé, la tendència que s’està imposant i per la qual advoquem a Molins té a veure amb els gruixos dels materials de construcció. Si aquests són més gruixuts i resistents, aïllaran millor l’habitatge del soroll, fent que sigui innecessari fer una rehabilitació posterior per problemes de soroll.

< !-- wp:paragraph -->

Per tant, els materials poden ser claus per aconseguir un confort acústic, i també tèrmic, a casa. Un 360 º per embolicar de forma molt eficaç l’habitatge perquè el confort sigui complet i el silenci una realitat. I no només a casa, perquè aquestes solucions són igualment vàlides per a hotels –set de cada deu a Espanya té problemes de soroll–, restaurants o centres comercials. Llocs amb molt de tràfec i constant tràfec de persones que poden pertorbar els clients i les edificacions properes.

 Quins són Els punts crítics?

No obstant, abans d’optar per la solució més adequada convé tenir en compte una sèrie de punts crítics que solen ser problemàtics pel que fa al soroll. Els típics punts i instal·lacions de l’habitatge que solen ser sorollosos a gairebé totes les cases.

n

Parlem per exemple de les canonades i canonades -culpables de prop del 10% dels sorolls que pateix una llar-, o de la sala de calderes i l’ascensor, que representen el 7% dels sorolls. I, per descomptat, les petjades, carreres, cops de porta o crits al portal, que suposaran el 5% del total.

Tot això s’ha de tenir en compte abans de fer la construcció, perquè, per exemple, les baixants dels edificis s’aïllen millor durant l’obra. Per tant, és important considerar el confort acústic al projecte constructiu, que sigui una pauta més a l’hora d’actuar per aconseguir llars i edificacions confortables des de tots els punts de vista.

I no només li han de prestar atenció els actors del sector constructiu; sinó que ha de constar a la normativa i als reglaments d’edificació. Urgeix actualitzar-los perquè sigui obligat incloure a les construccions materials i solucions que garanteixin un correcte aïllament acústic.

A Molins disposem del sistema PROPAM® AISTERM Silence que permet aïllar l’habitatge tèrmicament i manera acústica dels sorolls de l’exterior per garantir el màxim confort a casa.

Si volem aconseguir un parc d’habitatges confortable i saludable a tots els nivells, el soroll ha de quedar fora de les llars. Perquè sentir-se plenament com a casa nostra sigui la regla i no només una excepció.

Subscriu-te a la newsletter de Solucions per a la construcció