Impermeabilització de terrassa amb membrana líquida de poliuretà híbrid

SoluciónImpermeabilització de terrassa amb membrana líquida de poliuretà híbrid

Descripción sistema

Localització
Rehabilitació de terrassa d’edifici
a la Rambla Nova (Tarragona)
Dimensions
Aprox. 200 m2Data intervenció
Any 2017

Edificis d’oficines situats al final de la Rambla Nova (Tarragona) a primera línia de mar al costat de l’anomenat Balcó d’Europa a uns 40 metres per sobre del nivell del mar. Aquests edificis estan comunicats per una terrassa d’uns 200 m2 no transitable situada sobre una oficina del banc BBVA on hi ha filtracions d’aigua. La Propietat volia solucionar el problema de les filtracions i poder reobrir aquest pas entre edificis per a situacions puntuals.

A grans trets, els sistemes d’impermeabilització basats en membranes els podem dividir en dos grans grups, les impermeabilitzacions discontínues (teles asfàltiques…) i les contínues (cimentoses, acríliques, poliuretans). Des de fa algun temps la tendència del mercat és impermeabilitzar amb membranes contínues, ja que ofereixen una sèrie d’avantatges sobre les discontínues, com l’eliminació de solapaments, no fer servir soldadures, etc.

Encara que indubtablement un dels grans avantatges d’aquest tipus d’impermeabilitzacions és la reparació o rehabilitació posterior ja que podem localitzar ràpidament on s’ha pogut produir la filtració i reparar-la sense necessitat d’eliminar tota la impermeabilització.

Motiu de la intervenció

A l’obra a què fem referència, es tractava de reparar i solucionar les filtracions que s’han produït a la planta baixa de l’edifici i reacondicionar la terrassa per a ús de tràfic moderat.

IMPERMEABILITZACIÓ
Vista general de la terrassa a impermeabilitzar.
n

Reptes i limitacions

» Reparar i impermeabilitzar la terrassa per evitar les filtracions d’aigua.
» Aplicar una membrana contínua, que permeti una fàcil, ràpida i econòmica reparació en futures reparacions posteriors.
» Aplicar un material resistent a els raigs ultraviolats que a més tingui unes prestacions mecàniques elevades per permetre el trànsit moderat de persones.

n

Solució Molins

» Anivellació amb morter de crescut PROPAM® RECRESCUT AVIAT per regularitzar la superfície i generar els pendents necessaris per poder evacuar l’aigua.
» Realització de mitges canyes a totes les trobades amb morter de reparació PROPAM® REPAR TECHNO.
» Aplicació de membrana impermeable contínua híbrida de poliuretà -acrílic base aigua BETOPUR HYBRID.

Execució

< !-- /wp:heading -->

» 1. Neteja i sanejament del suport mitjançant desbast mecànic (rotativa de diamant), fins a obtenir un suport ferm, net, exempt de partícules soltes, compacte, sense greixos, olis, pintures…
» 2. Regularització i anivellació amb PROPAM ® RECORREGUT AVIAT (CT-C30-F6) morter d’adormiment normal per a l’execució de recrecits d’assecat ràpid en gruixos de 10 a 80 mm.

» 3. Realització de juntes (dilatació, perimetrals i intermèdies) amb BETOFLEX MS segellador monocomponent elastòmer d’altes prestacions a base de polímer MS, planificades per direcció facultativa.
» 4. Realització de mitges canyes amb morter de reparació PROPAM® REPAR TECHNO morter de ciment tixotròpic amb fibres, de ràpid forjat i retracció compensada (compleix els requisits de les normes EN 1504-3 classe R4, EN 1504-2 i EN 1504-7). La morfologia de la mitja canya permet disminuir les tensions sobre la membrana en aquest punt crític.