Revestiment de façana realitzat amb morter de calç

SoluciónRevestiment de façana realitzat amb morter de calç

Descripción sistema

Localització
Alella (Barcelona)
Tipologia d’obra
Revestiment de façana
< strong>Dimensions
100 m2

Data intervenció
Any 2015
Productes Molins
REVAT® CAL FONS
REVAT® CAL TRADICIONAL
PROPAM® DUR

< /div>
< p>Habitatge unifamiliar antic situat al municipi d’Alella, a la comarca del Maresme (Barcelona), la façana del qual orientada cap a l’oest presentava a nivell general un revestiment ennegrit a causa de la floridura, i un sòcol esquitxat de velles reparacions que retreien en gran mesura l’estètica del conjunt.

El suport base de la façana és un mur de maçoneria de pedra a la part inferior, recrés amb fàbrica de maó a la part superior.

Motiu de la intervenció

La propietat decideix eliminar el vell revestiment i substituir-lo per un de nou en base calç, de color similar a l’original.

n

Reptes i limitacions

» El nou morter de revestiment ha de ser de calç i adequat per a la seva aplicació en suports mixtos de pedra i maó.
» Ha de permetre regularitzar el suport en un gruix de diversos centímetres.
» El morter que emplena les juntes al mur de pedra és lleugerament friable, per la qual cosa necessita un tractament de consolidació.
» L’obra s’executarà al mes de juliol, caracteritzat per altes temperatures. Aquesta circumstància obligarà a ser curosos durant l’aplicació en aspectes relacionats amb el tractament del suport, i en el curat del morter.

Solució Molins

» Eliminació i retirada de l’antic revestiment de la façana fins a descobrir el suport base.
» En no existir problemes de remuntador capil·lar, el tractament del sòcol es pot realitzar amb el mateix morter de regularització REVAT® CAL FONS (GP CSII W0 segons UNEIX EN 998-1) que s’emprarà a la resta de la façana.
» Les juntes de morter del mur de pedra es buidaran i tractaran amb el consolidant PROPAM® DUR, previ al farciment amb el morter REVAT® CAL FONS.
» Un cop regularitzada la superfície del suport amb REVAT® CAL FONS, es realitzarà l’acabat amb REVAT® CAL TRADICIONAL (GP CSI W2 segons UNE EN 998-1).

Execució

» 2. Aplicació de REVAT® CAL FONS per regularitzar la superfície del maó a la part superior de la façana. L’armat amb malla de fibra de vidre REVAT® 110 permet homogeneïtzar el comportament del suport previ a l’aplicació del morter d’acabat.

REVESTIMENTS DE CAL

» 3. Aplicació de amb un gruix de 10 mm sobre la cAplicació de REVAT® CAL TRADICIONAL amb un gruix de 10 mm sobre la capa de REVAT® CAL FONS.