Sistema d´aïllament per l´exterior sobre tauler OSB

SoluciónSistema d´aïllament per l´exterior sobre tauler OSB

Descripción sistema

< !-- wp:column -->

Localització
Chiloeches (Guadalajara)
Distribuïdora
Projecte Yesos
Aplicadora
Abdel Monsuri
Tipologia obra<
Obres de revestiment i aïllament de façana
Propietat
Propietari d’hotel restaurant
La posada de Consuelito

Data intervenció
Any 2021
Productes Molins
SISTEMA COMPLET SATE AISTERM SOBRE FUSTA
PROPAM® GRIP +< br>PLANXA EPS
TAC ESPECIAL SOBRE FUSTA
PROPAM® AISTERM MALLA FIBRA DE VIDRE 160
PROPAM® AISTERM
REVAT® FILM
REVAT® PLAS

Cada vegada són més els habitatges les façanes dels quals es realitzen triant materials naturals per a una construcció sostenible.
Els taulers OSB (sigles de Oriented Strand Board) són taulers d’encenalls grans de fusta premsada i aglomerada gràcies a l’ús de resines. Cadascuna de les seves capes segueix una orientació perpendicular a la capa anterior, de manera que li proporciona un comportament homogeni davant la dilatació o forces en diferents direccions. A més de la seva gran resistència, el tauler OSB és un gran aïllant tèrmic i acústic, propietats pròpies de la fusta, fet que el converteix en un producte molt apte en projectes de façanes i cobertes d’una arquitectura sostenible. És un material relativament econòmic i la seva col·locació contribueix de manera considerable a la reducció dels temps d’execució.

< /div>
< h2>Motiu de la intervenció

Es tracta d’un hotel de nova construcció en tauler OSB on es vol cobrir totes les parets i murs que donen a l’exterior de manera que impermeabilitzi i protegeixi el tauler dels agents externs.

Reptes i limitacions

SISTEMA D'AÏLLAMENT PER L'EXTERIOR SOBRE TAULER OSB
SISTEMA D'AÏLLAMENT PER L'EXTERIOR SOBRE TAULER OSB
n

Solució Molins

La solució proposada per part de Molins és la col·locació d’un sistema SATE perquè ho entenem com el més adequat per a la protecció i la conservació d’un suport derivat de la fusta. Això s’aconsegueix mitjançant l’ús d’una imprimació protectora i alhora pont d’unió, el producte PROPAM® GRIP + cobreix amb aquestes necessitats. Posteriorment, un sistema SATE PROPAM® AISTERM CONFORT avaluat segons ETE 09 / 0005 amb una variant en la col·locació de fixacions amb tacs de cargolat sobre fusta.

Execució

L’obra de revestiment va anar a càrrec d’Abdel Monsuri, amb alta experiència en façanes d’acabat SATE.
L’execució es va realitzar de la següent manera:
» 1. Es va procedir a l’aplicació de PROPAM® GRIP + sobre tota la superfície del tauler net i exempt de pols. Aquesta imprimació actua com a protectora de la humitat i estableix un pont ideal d’unió del sistema a col·locar, a partir d’aproximadament una hora des del seu assecat, és important no superar les 24 hores des de la seva aplicació fins a la col·locació de les planxes.

>

» 2. Un cop aplicat el pont d’unió es col·loca les planxes d’aïllament EPS. En aquest cas es va recórrer al mínim gruix de planxa (3 cm) en tenir calculat i resolt a la façana l’eficiència energètica a través de llana de roca entre panells.

Les recomanacions per part de Molins sempre són en l’execució d’un doble encolat o bon massissat i aixafament de la planxa, aconseguint en la mesura del possible un 100% de contacte amb el suport. En cap cas, aquest contacte serà menor a un 60% de tacat de la planxa com indica l’avaluació ETE 09/0005.

SISTEMA DE AÏLLAMENT PER L'EXTERIOR SOBRE TAULER OSB

» 3. Passades mínim 24 hores es va procedir al cargolat de les planxes amb tac especial per a fusta en un nombre de 8 tacs/m2.

n

» 4. Es van col·locar perfils tant d’arrencada com perfils cantoners, molt útils en la quantitat de cantonades que presentava l’obra.