Com crear una barrera química contra el remuntador capil·lar

SoluciónCom crear una barrera química contra el remuntador capil·lar

Descripción sistema

La humitat que ascendeix des dels fonaments, també anomenat remuntador capil·lar, causa la degradació o deteriorament de les parts baixes dels murs, i ambients insalubres a l’interior dels habitatges . Actualment el CTE fa esment que s’ha de col·locar una barrera que eviti aquesta patologia. Hi ha molts habitatges on no es va tenir en compte aquesta problemàtica

En general sabem que la paret presenta aquest problema quan observem que el morter o guix estan en mal estat i s’observen les taques de baix a dalt. 

S’enlaira el paper pintat, la fusta del fris s’ha descompost, es descama la pintura, o es percep una forta olor a humitat.

n

La solució a aquest problema consisteix a realitzar una barrera química horitzontal a la base de mur amb PROPAM® CREAM, producte hidròfug en crema a base de siloxans en dispersió aquosa.&nbsp ;

n

PROPAM® CREAM s’injecta amb pistola en una sèrie de forats realitzats prèviament. 

Solucions vinculades  

Productes relacionats 

< !-- wp:list -->

Solució

PREPARACIÓ DEL SUPORT

Retirar el sòcol ceràmic o de fusta, i eliminar el guix o morter degradat fins arribar al suport original. 

Realitzar orificis de 12 mm de diàmetre, en horitzontal al pla coincident amb la junta. Trepar almenys una filada amb una separació màxima entre forats de 10-12 cm. 

Realitzar sempre un trepant a les interseccions entre les juntes horitzontals i verticals. La profunditat del trepant serà la del mur, deixant un resguard d’entre 2 i 4 cm respecte a l’altra cara del mur.

< !-- wp:heading {"level":3} -->

PREPARACIÓ DE L’ENVÀS

Descargolar el tub.

Introduir la llonganissa dins del tub.

>

Col·locar el filtre i enroscar al tub. Els dos elements punxants del filtre perforaran la llonganissa permetent&nbsp ;la sortida de PROPAM® CREAM.

n

Per facilitar la  execució, inserir una cànula flexible a la punta del filtre.

INJECCIÓ

Inserir el tub fins al fons de l’orifici .

< !-- /wp:image -->

Omplir completament el trepant, deixant lliure 1 cm fins a la superfície. A continuació, aplicar PROPAM® IMPE, enguixar o aplicar un morter sense necessitat de tapar els forats. 

Recomanacions  

  • Es recomana realitzar proves prèvies sobre els suports per tal d’observar els possibles canvis de tonalitat. 
  • El producte no ha estat dissenyat per a la seva aplicació com impregnació superficial. Per això utilitzar PROPAM® MINERALITZADOR, el qual també pot ser aplicat en orificis de trepant al tresbolillo 
  • Per reforçar aquesta solució cal aplicar PROPAM® IMPE a dues mans a la superfície del mur 50 cm per sobre del remuntador d’humitat abans de l’aplicació de morter o guix d’acabat