Com impermeabilitzar el got d’una piscina

SoluciónCom impermeabilitzar el got d’una piscina

Descripción sistema

La correcta impermeabilització del got d’una piscina és una operació fonamental que no s’ha de descuidar si es vol aconseguir l’òptim funcionament de la instal·lació al llarg de la seva vida útil.&nbsp ;

< !-- /wp:image -->

El got de formigó armat realitzat amb encofrat és el sistema tradicional, encara que s’empra cada vegada amb menys freqüència pel fet que en construir-se per separat els murs i la solera, solen produir-se filtracions a la zona d’unió. 

Les propietats del formigó projectat o gunitat són les més adequades per a la construcció del got, ja que permet aconseguir un mur continu, amb més resistència i menys gruix, per suportar i contenir la pressió exercida pel terreny, oferint una impermeabilització òptima gràcies a la baixa porositat. 

Plè o buit, el got de la piscina està sempre sotmès a esforços com són la pressió hidrostàtica del aigua i la contrapressió exercida pel terreny. 

Per assegurar la impermeabilitat en piscines, utilitzar PROPAM® IMPE FLEX (monocomponent) o FLEXITEC (bicomponent) morters impermeabilitzants de gran adherència i flexibilitat per a la impermeabilització de superfícies, capaces de suportar la pressió i contrapressió hidrostàtica i els moviments produïts per xocs tèrmics. En cas de fer servir el morter PROPAM® IMPE FLEX es procedirà com segueix a continuació. 

Solucions vinculades 

Productes relacionats 

n

Solució

PREPARACIÓ DEL SUPORT

< img src="https://molins-dev.mo2o.com/wp-content/uploads/sites/6/pc_block_prop/6078/value/propamsa-0020-dsc4248-ok.jpg" alt="" />

El suport ha de ser estable (esperar que transcorri un mínim de 28 dies des de l’execució de l’element de formigó) , i estar net de pols, pintura, beurada, restes de desencofrants… 

APLICACIÓ

Amassar PROPAM® IMPE FLEX amb un batedor elèctric i amb aigua neta fins aconseguir una beurada untuosa exempta de grumolls. FLEXITEC és bicomponent i s’amassa amb el component líquid B. 

El suport ha de ser ferm, pla i net. Omplir prèviament els buits i coqueres amb PROPAM® REPAR TECHNO 20, PROPAM® REPAR 20R 

Previ a l’aplicació el suport haurà d’estar lleugerament humitejat amb aigua.

Aplicar una primera capa sobre la superfície, prèviament humitejada, amb una brotxa o corró en una sola direcció. No esteneu excessivament el material.

Al cap de 4 hores, aplicar una segona capa en direcció creuada respecte a la primera. 

Un cop aplicat PROPAM® IMPE FLEX es pot pintar o recobrir amb ceràmica, utilitzant el morter cua PAM® ECOGEL FLEX 

  • Utilitzeu malla de fibra de vidre BETOFIBER GLASS entre capa i capa, sobretot a les cantonades interiors del got de la piscina. 
  • Esperar un mínim de 4 dies per a la col·locació de les rajoles.  
  • Per a l’aplicació directa de PROPAM® IMPE FLEX o FLEXITEC sobre un recobriment de mosaic vitri antic, prèviament cal comprovar que aquest últim està ben adherit al suport base i fer una neteja àcida de la seva superfície. < /li>
  • Perquè el sistema d’impermeabilització funcioni correctament, el gruix mínim de PROPAM® IMPEFLEX o FLEXITEC, ha de ser de 2 mm en qualsevol punt. 
  • Utilitzeu FLEXITEC en impermeabilitzacions en què el producte requerit sigui bicomponent. 
  • n
  • En piscines de polièster, utilitzar VAT® ELASTIC per a la fixació de les rajoles.