Reparació de rampes d´entrada al pàrquing del mercat de Sant Antoni

SoluciónReparació de rampes d´entrada al pàrquing del mercat de Sant Antoni

Descripción sistema

Localització
Barcelona
Enginyeria
IZER ENGINYERIA I ECONOMIA SL
www.grupoizer. ca
Execució
TKM Enginyeria i consultoria
www.tkmenginyeria.com
Ing. Sr. Jordi Ruiz T. 669 70 23 45

Tipologia d’obra
Mercat de Sant Antoni
Dimensions
Aprox 1200 m2
Productes Molins
BETOPOX® 896
BETOPOL
ÀRID DE QUARS

El mercat de Sant Antoni és un dels mercats més importants de Barcelona. La seva construcció va tenir lloc al començament de l’any 1879 i es va acabar al setembre de 1882.

És l’únic mercat que ofereix activitat durant els 7 dies de la setmana. A més de la venda d’aliments frescos, els encants (mercat de materials de tota mena) i els diumenges llibreters, col·leccionistes de tota mena es donen cita en aquest mercat.

L’any 2007 van començar les obres de reforma, però va ser el 2009 quan es va tancar de forma definitiva l’antic mercat per començar la remodelació del nou mercat que va finalitzar el 2018, pel fet que es van anar endarrerint aquestes obres per la troballa de restes arqueològiques pertanyents a la Via Augusta romana, a una necròpolis i les restes del Baluard de Sant Antoni.

En aquesta reforma, per donar cabuda a tota la seva activitat, es van construir quatre plantes subterrànies destinades a mercaderies i pàrquing.

Motiu de la intervenció

La gran activitat que es concentra al mercat, l’entrada i sortida tant de mercaderia com de vehicles particulars, ha provocat el desgast i deteriorament de les rampes d’accés al pàrquing.

Aquest deteriorament s’ha traduït en petits sots i esvorancs, sobretot a la zona de pas de les rodes dels vehicles, provocant problemes del desplaçament de la càrrega en els camions, així com la incomoditat dels usuaris del pàrquing.

Per evitar aquestes incomoditats, i dotar de més seguretat l’entrada dels vehicles, s’han reparat les dues rampes d’accés mitjançant un revestiment de poliuretà, amb tractament antilliscant.

Reptes i limitacions

» Necessitat de trobar un sistema de ràpida aplicació, amb materials molt resistents, atès el trànsit diari a què estan sotmeses les rampes reparades.
» En tractar-se d’un període de l’any on és possible que plogui, el procés d’aplicació i assecat dels materials emprats han de ser ràpids.
» A causa de l’activitat diària del mercat, es va haver de regular l’accés al pàrquing, ja que no es va poder tancar mentre es van fer els treballs.

n

Solució Molins

» Neteja i preparació exhaustiva del suport mitjançant poliment, i si calgués granallat de les rampes i posterior aspirat de les mateixes.
» Aplicació d’imprimació epoxídica BETOPOX® 896, empolvorament d’àrid (0,4-0,9 mm.) a saturació.
» Escombrat i aspirat de l’àrid sobrant i aplicació del revestiment de poliuretà BETOPOL (color gris) i nou empolvorament d’àrid, per aconseguir un nivell d’antilliscament òptim.
» Escombrat, aspirat i aplicació de capa de terminació amb BETOPOL (color gris).

Execució

Preparació del suport:

< !-- /wp:paragraph -->

» 1. En primer lloc, es va realitzar la planificació dels treballs prioritzant l’activitat, tant d’entrada de mercaderies com de clients a les plantes de pàrquing. Per això, es va haver de tancar la primera rampa sobre la qual s’actuaria, instal·lant uns semàfors per regular el trànsit d’entrada i sortida.
» 2. Posteriorment, es va procedir a la comprovació i eliminació de totes aquelles zones del recobriment anterior enganxades o mal adherides, fins a aconseguir que aquest suport fos suficientment resistent.

n

» 3. A continuació, es va realitzar un poliment exhaustiu de tota la superfície i el seu posterior aspirat fins a obtenir una superfície amb el porus obert, totalment neta de pols i partícules soltes de l’anterior paviment.

Seguidament, es va aplicar el Sistema Multicapa de Molins:

n

» 1. S’ha aplicat BETOPOX® 896, imprimació epoxi transparent 100% sòlids i de baixa viscositat amb una dotació de 350 gr/m2, mitjançant corró per aconseguir una perfecta adherència del sistema al suport. Amb la imprimació encara en fresc, fins a 90 minuts aproximadament i sempre en funció de les condicions ambientals, es realitza un primer empolvorament d’àrid de quars, de mida 0,4-0,9 mm. amb un consum aproximat d’1 Kg/m2, fins a saturació de la imprimació.

< p>BETOPOX® 896 es presenta en conjunts predosificats de 2 components. No es recomana fer mai barreges parcials ja que la relació de mescla és estricta. Per a la seva barreja, es va abocar el contingut del component B (enduridor) dins de l’envàs de component A (resina) i es van barrejar tots dos components amb l’ajuda d’un agitador mecànic de baixa velocitat (<400 rpm) assegurant que l’agitador arribés als laterals i el fons del recipient i procurant no incorporar aire a la mescla, fins a la total homogeneïtzació de tots dos components.

El temps de vida de la barreja dins de l’envàs (pot life) és d’aprox. 35 min, per això s’anaven barrejant els conjunts a mesura que s’aplicaven.