Aplicació de morter monocapa sobre blocs de termoargila

SoluciónAplicació de morter monocapa sobre blocs de termoargila

Descripción sistema

Des de ja fa alguns anys és habitual la utilització del bloc de termoargila per a la construcció de tancaments exteriors d’un sol full, davant dels típics murs de dues fulles. A causa de la seva composició i morfologia cal adoptar una sèrie de precaucions per aplicar un morter monocapa. 

El bloc de termoargila és un bloc ceràmic d’argila alleugerida que té molt bones prestacions tèrmiques i acústiques.

Les seves característiques tècniques, així com el seu sistema de col·locació permeten reduir costos d’execució, estalviar energia i realitzar una construcció més sostenible.

<:-- -->

Solucions vinculades 

Productes relacionats

< !-- wp:list -->

Solució

n

PREPARACIÓ DEL SUPORT

El suport haurà d’estar perfectament fraguat, resistent, haver realitzat els moviments de retracció, i net de pols, pintura, greix, etc.

Degut a la seva elevada porositat, és convenient humitejar-lo , sobretot en temps calurós o amb vent sec.

Col·locar MALLA DE FIBRA DE VIDRE REVAT® 110 a les unions dels blocs amb altres materials (pilars, forjats, llindes, bloc, etc…), recobrint 20 cm com a mínim, cada costat de les unions. Per fer-ho, feu una estesa de morter monocapa sobre el suport, d’uns 4 a 5 mm i col·loqueu la malla sobre aquest pressionant amb la llana.  n

APLICACIÓ

L’aplicació del morter monocapa sobre el bloc de termoargila es pot realitzar manualment o mecànicament(projecció).

Es recomana donar una primera capa de 4 a 5 mm com a imprimació per evitar l’aparició d’espectres (manifestació del bloc de termoargila a través del revestiment). Apliqueu una segona capa, d’aproximadament 1cm. damunt de l’anterior. En temps sec i/o calorós, és imprescindible aplicar aquesta capa transcorregudes no més d’1 o 2 hores des de l’execució de la primera, per tal d’evitar una ràpida dessecació i mantenir una resistència correcta. 

Finalment realitzar el acabat definitiu: raspat, remolinat, pedra projectada…

Recomanacions

  • No aplicar amb risc de pluges o gelades.
  • Aplicar entre +5ºC i +35ºC de temperatura. 
  • Protegir les parts baixes dels edificis mitjançant sòcols o realitzar els sòcols amb PROPAM® CAL SEC.