Renovació de paviment

SoluciónRenovació de paviment

Descripción sistema

Localització
Vila do Conde (Portugal)
Distribuïdor
Nortimper
Contractista
Cobelga
Tipologia d’obra
Renovació de paviment amb gres
porcellànic sense absorció, de 90x90cm,
90x15cm i 30x30cm. 8000m2

n

Data intervenció
Any 2020
Productes Molins
FERRODUR® 600 R
NIVELLANT 10
VAT® FLEX RAPID
BORADA® PLUS

n

Centre comercial Outlet, situat a Vila do Conde (Portugal), on es decideix actuar, sobre un paviment de formigó degradat, amb un revestiment ceràmic. El centre comercial Outlet Vila do Conde es va inaugurar el 2004, amb una superfície de més de 15.000 metres quadrats.

En aquest article, es descriu, com s’ha realitzat la preparació del suport antic, i els detalls per a una correcta col·locació del revestiment ceràmic amb una exigència de posada en servei urgent.

n

Motiu de la intervenció

Paviment de formigó en males condicions.

< !-- wp:image {"id":42344,"width":299,"height":225,"sizeSlug":"full","linkDestination": "none"} -->
PAVIMENTS< /figure>

Col·locació de peces de gres porcellànic sense absorció, de gran format 90x90cm, 90x30cm i 30x30cm.

Reptes i limitacions

» Polit i decapat àcid del suport de formigó.
» Morter de reparació de forjat ràpid en paviment deteriorat.
» Utilització d’un ciment cola d’altes prestacions i forjat ràpid, per a una posada en servei urgent.
» Temps d’execució limitat, els treballs s’havien de fer de matinada entre les 00:00 i les 04:00 hores.

Solució Molins

» Neteja i preparació del suport de formigó, mitjançant poliment i decapat àcid.
» Reparació de paviment amb morter sense retracció, de molt alta resistència i enduriment ràpid FERRODUR 600 R
(CT-C70-F7-A9), apte per a paviments industrials, complint amb els requeriments de la norma EN 13813.
» Col·locació del nou revestiment ceràmic amb l’adhesiu al quars d’altes prestacions, deformable, i posada en servei ràpid. -flex-rapid/”>VAT® FLEX RAPID (C2FTES1) conforme la norma EN 12004.
» Rejuntat amb el morter especial hidrorepel·lent i amb efecte antifloridura BORADA® PLUS (CG2WA) conforme a la norma EN 13888.

Execució

» 1. En primer lloc, es va comprovar l’estat del suport , eliminant totes les zones degradades o mal adherides fins a aconseguir un suport resistent. Es va procedir a un poliment del paviment, es va realitzar un decapat àcid i una neteja exhaustiva fins a aconseguir una superfície lliure de pols i partícules soltes.

< !-- wp:gallery {"linkTo":"none"} -->
PAVIMENTS
» 3. En situacions puntuals es va requerir l’ús d’una anivellació anterior a la col·locació de la plaqueta, per no requerir un alt gruix de l’adhesiu i perjudicés en la ràpida posada en servei. Es va optar per NIVELLANT 10, morter autoanivellant de ciment modificat amb polímers i reforçat amb fibres, d’enduriment ràpid per a la regularització, reparació i anivellació de paviments en gruixos entre 2 i 10 mm
PAVIMENTS

» 4. Col·locació de les peces de gres porcellànic sense absorció, amb VAT® FLEX RAPID, adhesiu deformable d’altes prestacions, a base d’additius específics que confereixen una excel·lent treballabilitat, elevada tixotropia, nul lliscament i òptima adherència, a més d’una ràpida posada en servei . El producte VAT ® FLEX RAPID, gràcies al seu ràpid forjat, permet realitzar el rejuntat de peces de 4 a 6 hores després de la seva aplicació.
En la col·locació de peces de gran format es van planificar juntes de dilatació perquè quedessin com màxim cada 30m2, així com es van respectar les juntes de dilatació existents al paviment, i es van realitzar juntes perimetrals. Alhora, es van deixar juntes entre peces de 3 mm.
La col·locació es va realitzar amb la tècnica de doble encolat.

 PAVIMENTS
n

Nota tècnica

n

En condicions de ràpida posada en servei de col·locació ceràmica s’ha d’optar per adhesius de forjat ràpid. Segons norma d’adhesius per a rajoles ceràmiques EN 12004 són aquells productes en la nomenclatura dels quals apareix la lletra F. Això significa que han d’obtenir segons assaig normalitzat (EN 1348) un resultat d’adherència superior a 0.5 N/mm2
a les 6 hores de col·locació. El nostre producte VAT ® FLEX RAPID (C2FTES1) compleix àmpliament aquesta especificació i va resultar ideal en aquesta intervenció de gran exigència quant a temps d’execució i posada en servei. A més de ser necessari per exigències de paviment, grandària i absorció de peces a col·locar, una deformabilitat superior a 2,5 mm la nomenclatura de la qual segons norma EN 12004 és S1.

Oficina tècnica