Execució de paviment per a vehicles en rampa amb alt pendent

SoluciónExecució de paviment per a vehicles en rampa amb alt pendent

Descripción sistema

Localització
C/ Emilio Muñoz (Madrid)
Execució
Ortiz Construcciones y Proyectos, S.A.
Estructures Injeccions i Aigües, S.L.
Tipologia d’obra
Paviment amb altes sol·licitacions

Data intervenció
Any 2019
Productes Molins
FERRODUR® 600 E
BETOPOX® PRIMER
BETOPOX® 92

Descripció

Reconstrucció de rampa d’accés per a vehicles de garatge. Amb importants pendents, superiors al 18%. Executat amb recréixer de ciment d’elevades prestacions i terminació epoxi antilliscant. Per dur a terme
la renovació, s’empra FERRODUR® 600 E morter de molt alta resistència mecànica i alta resistència a la fatiga, adequat per a paviments sotmesos a altes càrregues, classificat com CT-C70-F7-A9 segons EN13813, i acabat amb el revestiment epoxi BETOPOX® 92, classificat com SR-AR1-B1.5-IR4, segons EN13813.
BETOPOX® 92 és una pintura epoxi sense dissolvents i pigmentada, òptima per a la realització de paviments a garatges i aparcaments. I adequada per al segellat de sistemes antilliscants en paviments industrials i decoratius.

Reptes i limitacions

» Execució de pendent molt pronunciada.
» Aconseguir adequada planimetria.
» Paviment sotmès a fort desgast.
» Superfície antilliscant, que suporti el trànsit de vehicles.

< !-- wp:heading -->

Solució Molins

< p>» Preparar el suport actual mitjançant fresat el paviment existent.
» Execució de capa de rodament d’altes prestacions amb FERRODUR® 600 E.
» Finalitzar amb revestiment amb acabat antilliscant, emprant BETOPOX® 92.

PAVIMENTS
Detall terminació antilliscant.

Execució

» 1. En primer lloc, es procedeix a la preparació del suport mitjançant fresat de tota la superfície i el seu posterior aspirat. D’aquesta manera, eliminem totes les parts febles i en mal estat. Obtenint una superfície resistent, estable i amb planimetria adequada. El fresat es realitza perpendicularment al pendent de la rampa, facilitant l’aplicació del morter en un pendent tan important.

PAVIMENTS
Detall ampliat del tractament superficial executat.

» 2. A continuació, fem servir com a imprimació BETOPOX® PRIMER, que ens proporciona una adherència adequada de la capa de recregut a la llosa fresada de formigó base. A causa del fort pendent que cal resoldre, s’opta per realitzar petits draps de treball on poder aplicar FERRODUR® 600 E, en un gruix mitjà de 2,5 cm.

PAVIMENTS
Detall aplicació de la capa de recrescuda amb pendent
moderada.

» 3. Un cop realitzat el recregut amb FERRODUR® 600 E, es procedeix al poliment de la superfície de FERRODUR® 600 E, a fi d’eliminar imperfeccions, irregularitats i unions entre draps. Queda així la superfície amb el porus obert i texturitzada. I deixant-la preparada per a l’aplicació de la capa final antilliscant.

PAVIMENTS
Detall fi nal de crescut amb FERRODUR® 600 E.

» 4. Quan la humitat del paviment de ciment és inferior del 3%, es procedeix a l’aplicació de la imprimació BETOPOX® PRIMER, imprimació de baixa viscositat, que servirà com a regularitzador de la superfície a tractar, tapant els porus i deixant la superfície uniforme. Addicionalment a causa de les elevades exigències finals sol·licitades, es realitza
un primer sembrat d’àrid, amb granulometria 0.3-0.9 mm, sobre la imprimació de BETOPOX® PRIMER fins i tot fresc. I transcorregudes entre 12-24 hores es procedeix a l’escombrat, escatat i aspirat de l’àrid no adherit.