Rehabilitació de la façana principal del castell de Pallejà amb el sistema REVAT CAL

SoluciónRehabilitació de la façana principal del castell de Pallejà amb el sistema REVAT CAL

Descripción sistema

Localització
Pallejà (Barcelona)
Promotor
Ajuntament de Pallejà
Projectista (Arquitecte Tècnic)
Sr. José Daniel Alcalde Morón
Contractista
Façanes Zaren
www.fachadaszaren.com

n

El castell de Pallejà és un castell palau que data del segle XVI i XVII, l’estil arquitectònic del qual és el d’un edifici de transició del gòtic civil al renaixement. meitat del segle XVIII, va ser reconvertit en hotel i, al segle XIX, durant la Guerra de la Independència Espanyola, va servir de caserna d’un i altre exèrcit.

Va ser adquirit per l’Ajuntament de Pallejà el 1992, i el 1995 es van iniciar les obres de consolidació i remodelació. Actualment el Castell s’ha recuperat com a centre cultural i social.

L’entrada és àmplia, amb dos arcs que cobreixen el vestíbul i una escala al fons. És un edifici gairebé quadrat de planta baixa i tres pisos. El superior disposa de garites posteriors. Fet amb pedra i tàpia, amb estuc superficial que simula l’aparell. Als angles hi ha blocs grans de pedra tallada. El portal és un arc de mig punt amb dovelles, i llueix a dalt l’escut nobiliari dels Torrelles.

En antigues fotografies es pot observar que el castell tenia adossades diverses construccions que van ser demolides durant els anys seixanta del segle XX passat:

REVESTIMENTS DE CAL
Pallejà – Castell (Foto: Josep Salvany – Biblioteca de Catalunya), 1912)
Fonts:
http://www.palleja.cat/pl8/el-municipi/llocs-d-interes/id1/el-castell.htm

http://www. poblesdecatalunya.cat/element.php?e=363

Motiu de la intervenció

» La zona inferior de la paret està afectada per humitat de remuntador capil·lar, que és aquella que procedeix del terreny i va pujant per la paret a mesura que aquesta la va “absorbint”. Aquesta humitat va afectant la unió del morter de revestiment amb el suport, ocasionant el seu despreniment.