SATE – Aïllament Tèrmic

Molins impulsa la rehabilitació energètica

Molins impulsa la rehabilitació energètica mitjançant sistema SATE
C/ Cari de la Creu, Ihurre Auzoa ( Olaberria)

Molins impulsa la rehabilitació energètica dels edificis mitjançant l’aïllament tèrmic per l’exterior (SATE) i amb la tramitació i gestió de les ajudes públiques per facilitar la feina a arquitectes, projectistes o empreses de construcció i rehabilitació, segons ha explicat en una jornada sobre rehabilitació i sostenibilitat al sector immobiliari i de la construcció.

La companyia, que ha aconseguit un acord amb un proveïdor extern per realitzar la tramitació i el cobrament dels ajuts gestionats per l’IDAE– l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia-, respon així a un context d’oportunitat en què l’Administració Pública advoca per millorar l’eficiència del parc immobiliari, tenint en compte que els edificis són responsables de més d’un terç de les emissions contaminants de les grans ciutats.

>

Precisament, les ajudes del IDAE, que procedeixen del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, prorrogat fins al 2022 per la crisi de la Covid -19.

< h2 class="has-text-align-center"> Els malbarataments innecessaris d’energia que pateixen els habitatges representen un 99% < !-- wp:paragraph -->

A elles se sumen els prop de 6.000 milions d’euros contemplats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola, emmarcat en els fons d’ajuda europeus , que subvencionarà entre un 35 i un 100% del cost total de les obres de rehabilitació dels edificis. En concret, aquest pla contempla la millora del seu aïllament tèrmic amb solucions com els sistemes d’aïllament tèrmic per l’exterior, que redueixen almenys un 30% el consum energètic i redueixen almenys un terç de les emissions contaminants a l’atmosfera.

I és que sistemes SATE  com el PROPAM AISTERM s’encarreguen d’abrigar l’edifici per l’exterior amb una pell aïllant i impermeable, que el protegeixen del fred i de la calor i actuen davant d’altres agents naturals com la pluja. D’aquesta manera, s’acaba amb els malbarataments energètics en impedir els canvis dràstics de temperatura a l’interior dels habitatges tant a l’hivern com a l’estiu i també es redueixen les condensacions i humitats que hi apareixen.

< !-- /wp:paragraph -->

Així mateix, en ser una instal·lació que es realitza per l’exterior de l’habitatge, no redueix espai interior – que amb els sistemes tradicionals es veu afectat- per la qual cosa s’hi pot romandre durant la seva instal·lació. Així mateix, aquest tipus de sistemes que augmenten el confort i la qualitat de vida a casa, també milloren i modernitzen la imatge dels edificis i fins i tot els poden revaloritzar més d’un 20%, segons dades d’Andimac, la patronal de la reforma.

No obstant, a més del  SATE  i la gestió d’ajudes públiques, Molins també ofereix la garantia que els seus sistemes estan avalats pels corresponents certificats ETE i DIT. A més, la companyia ofereix un servei d’assessorament previ en el desenvolupament de projectes i assistència tècnica en obra que li permeten garantir un resultat final òptim a la comunitat professional encarregada de l’execució i el desenvolupament d’aquestes obres.

Segons Celia Pérez, Directora General de Molins, “el sector de la construcció i la societat en general hem d’aprofitar el context actual i beneficiós a favor de la imprescindible i necessària rehabilitació energètica del nostre parc immobiliari -on la majoria d’habitatges tenen més de 40 anys, no s’ajusta als nous estàndards que marca el codi tècnic de l’edificació i propicia autèntics malbaratament d’energia-, que es traduirà sobretot en termes de sostenibilitat, confort a l’interior de les nostres llars i estalvi a les nostres factures”.